PENDONISTES

FESTA MAJOR DE SITGES

JOAN YLL I VINYET FERRER, PENDONISTES DE SANT BARTOMEU I SANTA TECLA, RESPECTIVAMENT

Ebenista de professió, el sitgetà Joan Yll i Martínez serà el pendonista de Sant Bartomeu. Entre les seves grans passions, a part de la seva família, són la música i les lletres. Col·laborador de l’Eco de Sitges i Ploma d’Or de l’Ajuntament de Sitges, és també músic de la Cobla Sitgetana, des de fa més de 40 anys. Yll ha estat pregoner del Clavell, de la Festa Major, del centenari dels gegants i dels cent anys de l’edifici de l’Hospital. Vinculat a la Parròquia de Sant Bartomeu i Sant Tecla forma part també del Consell del Patrimoni Festiu de Festa Major.

El passat dijous 21 de juny, la Comissió de Festa Major en bloc el va visitar a casa seva per proposar-li la responsabilitat de ser el pendonista de Sant Bartomeu. La seva resposta afirmativa va ser immediata perquè, com afirma entre rialles, “quan et vas fent gran et poden passar aquestes coses, tot i que et facin pendonista és la més suportable i agradable”. Per a ell va ser “tota una sorpresa i una gran satisfacció” que de seguida va compartir amb la seva família. Els seus fills Joan i Carme l’acompanyaran com a cordonistes.

Vinyet Ferrer i Pañella, per la seva part, serà la pendonista de Santa Tecla. Persona propera a l’església i col·laboradora de la Parròquia, com ella mateixa afirma “ara em dedico a ser mestressa de casa i a cuidar als néts”. Amb anterioritat era propietària d’un establiment local d’alimentació.

També el passat dijous 21 de juny, membres de la Comissió de Festa Major acompanyats per la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, i coordinats amb els fills de la Vinyet, es van presentar per sorpresa a casa seva. Quan li van comunicar va acceptar de seguida però assegura que “com no m’ho esperava, em vaig quedar tan parada que gairebé va ser un “val” com a resposta”. Tal com explica “sempre deia que a mi m’agradaria ser pendonista de Santa Tecla, perquè la meva mare també va ser-ho i sempre que puc acompanyo a la Santa. Portar el penó és un honor”. Els seus fills Vinyet i Joan l’acompanyaran com a cordonistes.

ENTREVISTA A RADIO MARICEL - Joan Yll: “Serà el primer cop que Sant Bartomeu estarà en un taller, però no el farem treballar!”

ACCEDIR-HI

REPORTATGE A MARICEL TELEVISIÓ - Joan Yll rep St. Bartomeu al taller familiar

ACCEDIR-HI

ENTREVISTA A RADIO MARICEL - Vinyet Ferrer, una pendonista amb molts records de família

ACCEDIR-HI

REPORTATGE A MARICEL TELEVISIÓ - Vinyet Ferrer, Pendonista de Santa Tecla 2016

ACCEDIR-HI