EL PREGONER

FESTA MAJOR DE SITGES

VALENTÍ MONGAY, ESCOLLIT COM A PREGONER DE FESTA MAJOR 2016

La Comissió de Festa Major ha presentat els personatges més destacats de Sant Bartomeu i Santa Tecla, en un acte realitzat la tarda del passat 21 de juny a les terrasses del Palau Maricel. El cuiner sitgetà i promotor del moviment Slow Food, Valentí Mongay, és el pregoner de Festa Major.

La Comissió ha explicat que quan es va proposar el nom de Valentí Mongay i Castro la decisió va ser unànime per la seva vinculació i participació en la Festa Major. La Comissió l’ha escollit perquè doni una nova perspectiva de la celebració, per la seva important tasca de recuperació de Balls Populars a l’ABPS i la seva vinculació i amor incondicional a la Festa Major. Com ha explicat el president de la Comissió, Cisco Arbonés, “és un reconeixement a la feina que fan els professionals de l’hostaleria, molts dels quals compaginen la seva professió amb la Festa Major”. La regidora de cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha destacat “que després d’haver-li demanat en tres ocasions anteriors comissions, aquest any, tindrem la gran sort de sentir a Valen Mongay com a pregoner”.

Valentí Mongay ha confessat que “des que m’ho van comunicar no paro de rumiar què diré, però potser no serà el pregó que la gent espera”. Timbaler amb els Ricky’s, casteller, tant amb la Jove com amb els Falcons, i Pastoret. Mongay és soci de l’Agrupació de Balls Populars (ABPS), des de la seva fundació, i amb 18 anys el van proclamar president el 1979. Ho és fins que marxa al servei militar i a la seva tornada torna a presidir l’entitat el 1984. Acabada la seva presidència es manté a la junta fins el 1992 i viu la creació de la Colla Jove de Castellers de Sitges, i la recuperació de peces de vestuari perdudes i de la Moixiganga. “Varem treballar molt per fer una associació viva durant tot l’any i l’ABPS va començar a participar al Carnaval amb una colla pròpia i a celebrar actes nadalencs que es mantenen a dia d’avui”, explica el pregoner. A més de la seva vinculació a la Festa Major, Mongay també va crear la revista La Palla d’El Retiro i va ser un dels fundadors del Carrussel del Casino Prado Suburense. Mongay assegura que la seva professió en el sector de la restauració l’ha fet viure la festa de lluny i espera poder combinar els dos aspectes per gaudir al màxim de la propera Festa Major. Mongay ja té experiència prèvia com a pregoner, el 2012 ho va ser del Corpus, i el col·lectiu de periodistes locals el va premiar amb el Trinitat Catasús el 2013.

El mateix Valentí Mongay publicava l’endemà a les xarxes socials el següent missatge:

Responsabilitat, nervis, alegria. Espero no decebre ningú. Moltes gràcies!

Valentí Mongay Pregó 2016

ENTREVISTA A RÀDIO MARICEL - Valen Mongay: “La meva Festa Major començava quan arribava el programa a casa”

ACCEDIR-HI

TRANSMISSIÓ DEL PREGÓ DE FESTA MAJOR DE SITGES 2016 (RÀDIO MARICEL)

ACCEDIR-HI

REPORTATGE A MARICEL TELEVISIÓ - El pregó de la Festa Major de Sitges 2016

ACCEDIR-HI

Recorda que també tens a la teva disposició l’arxiu dels Pregons des de l’any 2008 en endavant amb les seves transcripcions i la seva cobertura per part dels companys de Ràdio Maricel.