PENDONISTES

FESTA MAJOR DE SITGES 2019

TEA HILL LLORENS, PENDONISTA DE SANTA TECLA

PENDONISTES FESTA MAJOR SITGES 2017

Tea Hill Llorens, nomenada Pendonista de Santa Tecla 2019, ha agraït a la Comissió el seu nomenament i ha afirmat que “és un honor i un privilegi. També ha assegurat que “Santa Tecla estarà a casa, al carrer Carreta, i ens fa molta il·lusió”. L’any 1994 Tea Hill es va convertir en una de les noies fundadores de la Colla de les Cubanites, que va permetre que els Gegants Americanos formin part de la festa amb més protagonisme.

ENTREVISTA A RADIO MARICEL - La pendonista, Tea Hill, elabora diverses propostes per aquesta Santa Tecla

La Tea Hill Llorens assumeix l’encàrrec de portar el penó de Santa Tecla entre la il·lusió de la responsabilitat, i una certa necessitat de pensar propostes per complementar la Festa. Així, ajudada per diversos col·laboradors, ha ideat uns ninos retallables, ha proposat un photocall per l’arribada de les matinals infantils, ha pensat rutes per les ermites de Sitges, o ha elaborat una llista de paraules utilitzades a Sitges que vol evitar que es perdin. Cubanita de primera fornada, reclama el paper de les dones i els infants a la festa de la patrona.

JOSEP CARBONELL, PENDONISTA DE SANT BARTOMEU

PENDONISTES FESTA MAJOR SITGES 2017

Josep Carbonell, popularment conegut com a Jepet, ha estat escollit enguany Pendonista de Sant Bartomeu en reconeixement a la seva tasca per la Festa Major. Carbonell ha assegurat que: “he estat espectador, he estat membre de la Comissió de Festa Major durant dinou anys i, actualment, sóc membre del Cos de Portants del Tabernacle de Sant Bartomeu. A més, segueixo col·laborant en el muntatge de l’exposició dels Sants Patrons a casa dels Pendonistes. Jo sempre m’he considerat un tramoista de la Feta Major i enguany m’han fet l’honor de ser Pendonista. Aquest any la veuré des d’un altre vessant. No puc amagar el goig i l’alegria que em representa ser-ho”.

ENTREVISTA A RADIO MARICEL - Josep Carbonell “Jepet”, pendonista de Sant Bartomeu 2019: “abans havíem fet molta pedagogia als balls. Tenim una Festa Major molt potent”

Conversem amb Josep Carbonell, en “Jepet”, pendonista de Sant Bartomeu d’enguany. Des dels seus 19 anys formant part de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla, amb tres presidents diferents, passant pel muntatge de l’exposició dels sants patrons a les cases dels pendonistes, fins arribar a l’actualitat com un dels membres del Cos de Portants del Tabernacle de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Un munt d’històries de Festa Major, algunes d’elles prou complicades de gestionar, però un desig com a pendonista: que els balls i els músics surtin al carrer amb molta alegria per viure una Festa Major més.