BAN DE FESTA MAJOR 2012

FESTA MAJOR DE SITGES

El compte enrere ha arribat al seu final i ja és Festa Major. Durant els propers dies Sitges s’omplirà de la celebració més nostrada, la que ens fa vibrar, sentir i ens dóna un sentit de pertinença a un territori, a una tradició que any rere any omple cada racó de la vila amb les imatges, el sons i les olors que li són pròpies.

El proper divendres 24 d’agost és Sant Bartomeu, diada de Festa Major. Sense perjudici de la legalitat vigent en matèria d’horaris d’obertura de comerços en municipis turístics i respectant els drets reconeguts als seus treballadors, aquest consistori recomana amb encariment a tots els comerciants de Sitges que, per tal que tothom pugui gaudir de la nostra tradicional Festa Major, declarada festa tradicional d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya, els comerços es mantinguin tancats durant aquest dia tan especial.

A més, es demana no estacionar cap mena de vehicle a partir del 20 d’agost a l’itinerari de la processó cívica del 23 d‘agost, i al recorregut de la matinal i de la processó de Sant Bartomeu del 24 d’agost.

Sense perjudici que s’apliqui la legalitat vigent pels estacionaments antireglamentaris, d’acord amb la normativa, aquest ajuntament no es farà responsable dels desperfectes que es puguin ocasionar com a conseqüència del desenvolupament dels actes de Festa Major en aquests carrers a propietats com ara vehicles, vidres i tendals de comerços i domicilis.

Convilatans us engresco a reviure i recuperar un any més cada racó, cada ball, cada figura del nostre imaginari festiu, perquè sou els que feu que la festa sigui una realitat, els que la manteniu viva i en plena forma. Sitgetanes, sitgetans, sortiu al carrer, reuniu-vos amb els amics i amb la família i gaudiu de la celebració amb el respecte i l’intensitat que es mereix. Mantingueu desperts els sentits i deixeu-vos emportar pels encants de la Festa Major. Viviu-la perquè ja comença i en tan sols un respir ja haurà acabat.

Gloriós Sant Bartomeu que de Sitges n’és patró, visca la Festa Major!

Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges