BAN DE FESTA MAJOR 2013

FESTA MAJOR DE SITGES

Quan les gralles enfilen amb el Toc de Matinades el carrer de Sant Francesc, resseguint l’entrada que feien els músics cada 23 d’agost, la Festa Major ja no té aturador.

Faci més xafogor o menys, faci sol o estigui ennuvolat, amb més alegries o amb menys, el punt del migdia de la vigília anuncia un nou, i alhora tant vell, Sant Bartomeu. Després tot serà una cursa frenètica: morterets, campanades, balls, versos, processó cívica, castell de foc, escales, revetlla, matinal, ofici, sortida d’ofici, castells, concerts, processó religiosa, ballada final … I farem com cada any: correm-hi d’un lloc a un altre, a veure, a fer realitat, a sentir, a gaudir de tot allò que es tant nostre, que és de tots i de totes.

La història de la Festa Major és cíclica, com cíclic és el nostre any particular, de Sant Bartomeu a Sant Bartomeu. I així ho hem de viure. Farem honor a la tradició, manifestarem el nostre sentiment de pertinença, i celebrarem que som Sitges un any més.

Gràcies a la Comissió de Festa Major i Santa Tecla pel seu entregat treball. Gràcies a totes les institucions, empreses i persones col·laboradores. Gràcies a balls, grallers, bandes, cobles, orquestres, pendonista, cordonistes i pregoner. Mil gràcies a totes les sitgetanes i sitgetans per això, per ser-ho i per sentir-ho.

Per a celebrar-ho com cal, sense perjudici de la legalitat vigent, l’Ajuntament de Sitges recomana a tots els comerços i establiments que es mantinguin tancats durant el dia 24 d’agost, i no estacionar vehicles en els recorreguts de les tradicionals cercaviles i processons. L’ajuntament no es fa responsable dels desperfectes que es puguin ocasionar com a conseqüència dels desenvolupament dels actes de la festa a la via pública des del dia 20 fins el 25 d’agost, en vehicles, tendals i domicilis. Cal que es prenguin les mesures necessàries de prevenció i autoprotecció.

Sitgetanes, sitgetans, visquem aquests dies tan especials amb la família, les amistats i els visitants. Revivim la tradició i el llegat dels nostres avantpassats, patrimoni de tots nosaltres, en la mirada posada en un present difícil, però en un futur que s’albira millor per Sitges i pel país.

Mantinguem desperts els cincs sentits, i també un sisè d’esperança, i deixem-nos emportar pels encants de la Festa Major, perquè comença aviat i en tan sols un respir ja haurà passat.

Gloriós Sant Bartomeu que de Sitges n’és patró, visca la Festa Major!

Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges