BAN DE SANTA TECLA 2012

FESTA MAJOR DE SITGES

Més que una celebració, un sentiment.

Gralles, sacs de gemecs, timbals, pólvora, els pals picant a terra o entre sí, la banda i la cobla. Per Santa Tecla tot es combina en una simfonia equilibrada i dinàmica que ens fa gaudir de la festa amb un ritme frenètic i un sentit familiar. I és que tots els ciutadans ens sentim a prop els uns dels altres, en convertim en una gran família que comparteix un sentiment i l’estima per una festa que vivim amb passió i compromís.

El món s’atura mentre la comunió de tots aquests elements surt al carrer. Els més petits deixen de ser simples espectadors per convertir-se en els veritables protagonistes de la festa. Per a molts han estat setmanes de treball, d’assaig, de posar fil a l’agulla per a que els balls i entremesos, els gegants i les bèsties de foc infantils surtin esplendorosos i llueixin davant el poble que els espera, ansiós. Cada aportació és necessària, cada feina és important, tots els esforços sumen i donen com a resultat, més enllà de la celebració, un sentiment.

Tot plegat són sensacions que, aquest any, sortiran dels límits del casc antic per apropar-se al barri del Poble Sec de la mà de la pendonista de Santa Tecla, Sandra Rubí. La Processó Cívica del dia 22 farà un recorregut insòlit que començarà al carrer de Pins Vens, visitarà les Cases Noves, haurà de superar les vies del ferrocarril i arribarà a la Parròquia, deixant enrere imatges inèdites dels balls i entremesos en carrers on mai abans els havíem vist.

Sense perjudici de la legalitat vigent en matèria d’horaris d’obertura de comerços en municipis turístics i respectant els drets reconeguts als seus treballadors, aquest Consistori recomana amb encariment a tots els comerciants de Sitges que, per tal que tothom pugui gaudir de la diada, els comerços es mantinguin tancats durant aquest dia tan assenyalat.

A més a més, es demana no estacionar cap mena de vehicle a l’itinerari de la Processó Cívica del 22 de setembre, i al recorregut de la Matinal Infantil i de la Processó de Santa Tecla del dia 23 de setembre. Sense perjudici que s’apliqui la legalitat vigent pels estacionaments antireglamentaris, d’acord amb la normativa, aquest Ajuntament no es farà responsable dels desperfectes que es puguin ocasionar com a conseqüència del desenvolupament dels actes de Santa Tecla aquests carrers a propietats com ara vehicles, vidres i tendals de comerços i domicilis.

Fa només unes setmanes que Sitges va celebrar la Festa Major i, durant els propers dies, tornarem a repetir els sons, les imatges, les olors pròpies de la nostra idiosincràsia, tot el que ens fa sentir sitgetans, i ho farem per Santa Tecla, per la nostra patrona i per les nostres tradicions, les de Sitges i les del nostre país.

Sitgetanes, sitgetans, gaudiu! Que les famílies senceres surtin al carrer, que els més petits puguin lluir tot el treball que han realitzat per honorar la patrona i que els amics o coneguts es retrobin per compartir moments engalanats amb sentiment. Participeu, però sobretot feu-ho amb respecte i civisme, i viviu Santa Tecla amb la intensitat que es mereix.

Visca Sitges i visca Santa Tecla!

Miquel Forns i Fusté
Batlle de Sitges