LA SORTIDA D’OFICI. ELS CONCERTS VERMUT

FESTA MAJOR DE SITGES

LA SORTIDA D’OFICI. ELS CONCERTS VERMUT

És en acabar la Missa de Festa Major que l’expressió popular i folklòrica sitgetana esclata amb tota la seva esplendor. La Sortida d’Ofici és el moment culminant de la Festa. De la de Sant Bartomeu se’n té notícia des de l’any 1843, i de la de Santa Tecla, des de 1948. En si, l’acte consisteix en la tornada de les autoritats a la Casa de la Vila, des d’on presideixen, des del balcó, la desfilada i les exhibicions de tots els elements folklòrics i musicals que els han acompanyat.

Mentre ballen els Gegants, avancen els balls i espeteguen les carretilles, toca la banda, refila la cobla i retrunyen els morterets. Llavors, es crea una atmosfera que desafia els sentits amb un trencadís de colors, de sons i d’olors que es confabulen per arrossegar el sentiment als límits de l’emoció.

Finalment, a la mateixa plaça de l’Ajuntament hi té lloc l’exhibició castellera de la colla Jove de Castellers de Sitges.

Abans i després dels dinars de Festa Major, als jardins de les entitats Casino Prado Suburense i Societat Recreativa El Retiro s’hi organitzen els concerts vermut i els Cafè concerts, amb les actuacions de la cobla i la banda. El primer concert vermut documentat se celebrà per Sant Bartomeu de 1910.

LA HISTÒRIA EN IMATGES

– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –

Foto de capçalera: ©VisitSitges, Tots els drets reservats
Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.