Se suspenen els actes tradicionals i aquells que comporten aglomeracions i s’estudien opcions per convidar a viure una festa amb actes paral·lels sanitàriament segurs.


L’Ajuntament de Sitges i la Comissió de Festa Major treballen per trobar alternatives que permetin celebrar actes paral·lels, que no comprometin la seguretat sanitària i que alhora permetin viure una Festa Major adaptada a l’actual situació. La Comissió treballa en reinventar la celebració, preservant de possibles canvis els actes tradicionals i aquells que comporten grans aglomeracions tant per Sant Bartomeu com per Santa Tecla.

La reunió mantinguda, ahir dimecres, entre la Comissió i els caps de colla dels balls i entremesos va posar de manifest l’opinió unànime que els balls populars no sortiran al carrer. La responsabilitat es va imposar, així com el compromís per mantenir un respecte absolut per la Festa, principalment els dies 23 i 24 d’agost per evitar que cap ballador o músic faci un ús inadequat de l’imaginari festiu i dels balls populars.

Aquest proper dilluns, representants de l’Ajuntament, el Consell del Patrimoni Festiu i la mateixa Comissió prendran una decisió definitiva sobre els diferents actes oficials i tradicionals de la Festa Major. A la trobada s’exposaran també propostes que permetin la celebració d’actes paral·lels alternatius, que es treballaran les properes setmanes.

Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges; David Martínez, regidor de Tradicions i Festes; Agustí Marcet, president de la Comissió de Festa Major, així com un representant del Consell del Patrimoni Festiu, exposaran les conclusions de la trobada, en roda de premsa, el dimarts 7, a les 12 hores, a l’auditori del Centre Cultural Miramar.