La mostra ‘Fes la teva processó de Santa Tecla’, recull imaginari, entremesos, balls populars i músics a cases particulars, equipaments municipals i espais comercials. La celebració de la compatrona de Sitges continuarà dimarts amb el llançament dels 21 morterets per part del Consell d’Infants de Sitges.


L’exposició ‘Fes la teva processó de Santa Tecla’ ha atret grans, petits, famílies i curiosos al llarg del primer cap de setmana. Al voltant de 1.500 persones han visitat l’imaginari festiu, els balls i entremesos, els músics i altres elements festamajorencs, distribuïts en 29 punts del recorregut habitual de la processó. Cases particulars, aparadors, i espais municipals participen en la mostra, en la que cada colla ha estat l’encarregada de la decoració. El president de la Comissió, Agustí Marcet, ha reconegut que “estem molt satisfets de la rebuda que ha tingut l’exposició. És una recàrrega positiva poder veure la nostra festa recollida en una mostra que es desenvolupa en el mateix recorregut que ho faria la processó de Santa Tecla. Esperem que siguin moltes més les persones que gaudeixin d’aquest tastet, que ens fa retrobar-nos amb la festa aquest any excepcional”.

La mostra es pot visitar fins el 23 de setembre, i inclou un joc per als infants. En cadascun dels 29 punts hi ha amagada una lletra. Un cop trobades totes, es pot construir una frase oculta relacionada amb la celebració que es pot omplir en el programa de Santa Tecla. Els programes es poden recollir a l’inici de l’exposició, així com en altres punts del recorregut i, prèviament, a l’Oficina de Turisme, a la plaça d’Eduard Maristany.

Els actes de Santa Tecla continuen el dimarts 22, amb el llançament dels 21 morterets, a càrrec del Consell d’Infants de Sitges. Simultàniament, s’escoltarà el tradicional repic de campanes que anuncia la festa. El llançament dels morterets seguirà totes les mesures sanitàries exigides i limitarà l’accés als pares, mares o tutors de les conselleres i consellers. També dimarts, de les 18 a les 20.30 hores, a l’altar major de la Parròquia, s’exposarà la imatge de Santa Tecla.

La diada de Santa Tecla, el 23 de setembre, a les 11 hores, culminarà amb el Solemne Ofici Concelebrat en honor a la Patrona de Sitges. Presidit per Mossèn Josep Pausas, rector de la Parròquia, les Pubilles i Hereus de la vila, liderats per la Pubilla de Catalunya, la sitgetana Ona Almirall, seran les encarregades de l’Ofrena. L’acte comptarà amb la presència d’autoritats municipals.

Santa Tecla manté el mateix missatge que Sant Bartomeu: ‘Viu-la amb els teus’. La voluntat és preservar la Festa Major, declarada Festa Patrimonial d’Interès Cultural, al mateix temps que evitar al màxim el risc de possibles contagis. En aquest sentit, el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, ha assegurat que “les sitgetanes i els sitgetans repetiran l’exemplar comportament que van tenir per Sant Bartomeu. Cal protegir la festa i evitar concentracions de persones, així com mantenir les mesures de seguretat establertes. No podem abaixar la guàrdia”.

Tota la informació sobre Santa Tecla es pot consultar al web www.sitgesfestamajor.cat, i a les xarxes socials oficials de l’Ajuntament de Sitges i la Comissió de Festa Major.


Programa de Santa Tecla a Maricel TV i Canal Blau TV

Santa Tecla serà protagonista a Maricel TV i Canal Blau, el 23 de setembre, amb l’emissió d’un reportatge de 25 minuts sobre l’exposició ‘Fes la teva processó de Santa Tecla’. A través de diferents entrevistes, Sitges exposa les alternatives per celebrar una Santa Tecla sanitàriament segura i que protegeixi els elements tradicionals. Canal Blau emetrà el reportatge, a les 9.30 i a les 21 hores, i es retransmetrà també en el programa ‘Gaudeix la Festa’, el dijous 24, a les 13, les 15 i les 21 hores, que es pot veure a tot Catalunya.

El mateix 23, dia de Santa Tecla, Maricel TV a través de Canal Blau emetrà la Matinal de Santa Tecla 2019, a les 7 i a les 21.30 hores.

DIMECRES 23

– Reportatge sobre l’exposició ‘Fes la teva processó de Santa Tecla’

> Maricel TV, a través de Canal Blau, a les 9.30 i a les 21 hores

– Repetició de la Matinal de Santa Tecla 2019

> Maricel TV, a través de Canal Blau, a les 7 i a les 21.30 hores

DIJOUS 24

– ‘Gaudeix la Festa’. El programa inclou un reportatge sobre l’exposició ‘Fes la teva processó de Santa Tecla’

> Canal Blau, a les 13, les 15 i les 21 hores