Durant el cap de setmana s’han celebrat diferents activitats com La Nit de Foc, el Cercavila de Dracs i Ball Parlat de Diables Infantil i la Trobada de Gegants, Cabeçuts i Dracs Petits. L’exhibició dels balls blancs infantils va quedar suspesa per la pluja i s’ha ajornat fins aquest dissabte, a l’Hort de Can Falç.


Les activitats prèvies es van iniciar dissabte amb la trobada de gegants, cabeçuts i dracs petits. Amenitzades amb la companyia de titelles La Tija, a l’Hort de Can Falç. El foc va ser protagonista en l’activitat celebrada la tarda-nit amb La Nit de Foc, iniciada amb la timbalada, amb diferents colles, que va donar pas a l’epectacle pirotècnic, amb mostra d’enceses, correfoc i el punt i final amb els concerts celebrats a La Fragata.

Una de les activitats prèvies més esperades va ser el Cercavila de Gegants i Cabeçuts Infantils, amb l’exhibició de balls infantils, celebrat aquest diumenge. El cercavila es va fer sense problema i quan s’havien fet les actuacions del ball de bastons i els cercolets va caure una tormenta que va obligar a suspendre la mostra. La Comissió de la Festa Major va decidir ajornar-la fins dissabte al matí a l’’Hort de Can Falç.

A la tarda, ja amb total normalitat va arribar el torn de la concentració i la cercavila de dracs infantils, que va finalitzar a La Fragata amb el Ball parlat de Diables infantils amb les colles de diables infantils de la Colla Vella, Jove i Agrupació de Balls Populars de Sitges.

Les activitats de Santa Tecla continuaran aquest dijous 20 de setembre, a les 20.30 hores, amb el trasllat de la imatge de Santa Tecla des de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, al domicili designat per la pendonista de Santa Tecla, Montse Quelón, a la Fundació Ave Maria. Tot seguit es celebrarà al Racó de la Calma, el Concert de Gralles i les Gitanes d’Antes.