La banda celebrarà els deu anys de la seva formació amb temes del seu darrer disc “Lumbre i d’altres àlbums.


El grup Calima protagonitzarà el concert de Santa Tecla el proper divendres 23 de setembre per posar el punt i final a la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla. El grup format per Juanlu Leprevost, Bea García, Antonio Ramírez, Lisa Bause, Laura Guillen, Natsuko Sugao i Cristóbal Salazar deixaran anar el seu directe al Passeig de la Ribera després de la ballada final de les bèsties de foc.

Calima va néixer fa deu anys amb influències del flamenc, el ‘gipsie’, sons llatins, jazzys, balcànics, mediterranis i provinents de la rumba, una barreja que va crear ‘Azul’, el seu primer treball al 2007, al poc de néixer el grup. Després van venir ‘Tierra’ (2009), ‘Solo volar’ (2012) i l’últim, per títol ‘Lumbre’, publicat al 2013.

Calima s’autodefineix com una banda que respira i transmet frescor, espontaneitat, brillantor i color, que manté el “micròfon obert” entre la banda i el públic, amb un directe que “és com una descàrrega multicultural i amb una posada en escena on el protagonisme es comparteix entre cantants, balladors i músics”.

La banda treballa actualment per al segell Satélite K i d’entre els seus directes destaca el que va protagonitzar el passat mes de juny al Músicas del Mundo del Sant Pau Inèdit, celebrat a Barcelona, una actuació que va comptar amb la participació d’artistes coneguts que havien col·laborat amb ells com Macaco o David “el Rubio”.