21 obres opten a ser el cartell de la Festa Major. Ahir, es va inaugurar l’exposició dels treballs a l’Edifici Miramar i més de 70 persones van emetre el seu vot, en la primera hora d’obertura de la mostra.


Ja es pot votar una de les 21 obres que opten a ser el cartell oficial de la Festa Major. Ahir a la tarda es va inaugurar, a l’Edifici Miramar, l’exposició que recull els treballs presentats a concurs. Més de 70 persones van votar ahir la seva elecció en la primera hora d’obertura de l’exposició, les primeres van ser les germanes Rosa Maria i Joana Alexandre, pendonistes la passada Santa Tecla. La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha destacat “el nivell de les obres presentades i la iniciativa de la Comissió perquè l’elecció sigui popular i participativa”.

Les persones que visitin l’exposició podran votar, fins el 5 de juny, prèvia presentació del DNI o algun altre document acreditatiu, per assegurar que només s’efectua un vot per persona. LA Comissió recomana, entre altres consideracions, que l’obra sigui versàtil, que funcioni en blanc i negre i que quan l’espectador la vegi li faci respirar a Festa Major.

El nou sistema d’elecció del cartell de Festa Major, que proposa la Comissió que presideix Cisco Arbonés, és una de les novetats prèvies a la celebració de la festa. Arbonés ha explicat que “des de la Comissió iniciem aquesta votació popular amb molta il·lusió, desitjant que siguin moltes les persones que s’apropin a votar el cartell que més els agradi perquè sigui escollit entre la ciutadania que és la protagonista de la festa”. El cartell més votat serà la imatge conjunta tant de Sant Bartomeu com de Santa Tecla i, també com a novetat, rebrà un premi econòmic de 300€.

La mostra es completa amb els cartells i programes antics que estan en dipòsit a l’Arxiu Municipal de Sitges, el més antic data del 1866. El president de la Comissió ha demanat que “totes les persones que tinguin cartells de Festa Major es posin en contacte amb la Comissió perquè els puguem digitalitzar i completar els anys que falten”.

Arbonés ha avançat també que la Comissió treballa “perquè la Festa Major sigui més inclusiva i farem participar a persones amb discapacitat”. Més enllà d’aquesta iniciativa, el president ha avançat un dels primers actes que preparen. Durant Sant Bartomeu es farà una festa infantil per celebrar la primera regada de la palmera torta, que protagonitzarà la nova palmera plantada a la plaça de l’Ajuntament, després que la centenària es trenqués fa uns mesos. Alumnes de les escoles de Sitges han preparat per a l’activitat contes, poemes i escrits per homenatjar la palmera.

El veredicte de la votació popular es farà públic a finals de juny a la Casa de la Vila.

Horari de l’Edifici Miramar:

Del 19 al 31 de maig:

dilluns, dijous i divendres de 10 a 14h
dimarts i dimecres de 10 a 18h
dissabtes d’11 a 14h i de 16 a 19h
diumenge i festius d’11 a 15h

A partir de l’1 de juny:

dilluns a divendres, de 10 a 15 hores i de 18 a 20h
dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14h i de 18 a 21h