Sitges celebra un cap de setmana frenètic d’activitats paral·leles de la Festa de Santa Tecla, amb concerts, exhibicions folklòriques, i curses populars.


Daniel Martínez, de l’Agrupació de Balls Populars, i Maria Lluis, del Casino Prado, han estat escollits com a Hereu de Sitges i Pubilla de Sitges, respectivament, en l’acte celebrat aquest divendres en la Plaça Catalunya, inclòs en els actes de Santa Tecla. La Plaça Catalunya s’ha estrenat com a indret de “La nit de les pubilles i els hereus”, dins l’objectiu de Foment de Sitges d’obrir aquesta celebració a altres entitats, que tenen representants com a pubilles i hereus. L’acte ha estat tot un èxit, amb més de 300 persones en el sopar, afegint després moltes més en l’acte obert de la proclamació de la pubilla i l’hereu. En la festa han estat presents l’alcaldessa de Cubelles Rosa Fonoll, l’hereu de Catalunya Robert Monzonis, i diferents pubilles i hereus de Catalunya. L’espectacle i la música en directe han anat de la ma del Carrussel Minnie i la formació K-liu.

340 corredors han participat en la primera edició de la Cursa Popular de Santa Tecla, celebrada aquest dissabte, i que ha tingut com a punt de Sortida el Baluard. Els participants han portat motius relacionats amb la Festa Major i també hi hagut la presència d’una àliga. El punt i final de la festa ha arribat amb l’entrega de premis al primer noi i la primera noia en arribar a la meta: Ibrahim Shakir i Susan Monclus, el primer noi i la primera noia amb espardenyes; Jetza Alcázar i Fontri-Eric i finalment el sorteig dels apadrinats dels morterets. La Cursa ha estat presentada per Franchu Núñez i Ester Soto.

La Colla Jove de Bastons de Sitges, amb motiu del seu 40è aniversari, i les colles Noies, Mitjana i Vella dels Bastons de Sitges, ha organitzat l’activitat de “La Boja més esbojarrada”. Més de 60 bastoners han fet un recorregut els dos mil nou-cents trenta metres de distancia, entre la Riera de Ribes i la plaça del Baluard. El pastís d’aniversar i i la foto de familia ha posat la cirereta a una activitat que ha estat tot un èxit.

L’Escorxador acull des de divendres l’exposició del Concurs de Cartells de Festa Major i de Santa Tecla, i el Concurs d’Instagram de Festa Major, i que ha tingut com a guanyadora a Silvia Pérez.

La música ha estat protagonista tambè en les activitats de Santa Tecla, amb el Concert de grups locals, celebrat divendres, i el concert familiar, a càrrec de Soma Club, d’aquest dissabte.

Més informació:

> Galeria d’imatges Nit de les Pubilles i els Hereus
> Galeria d’imatges Cursa de Santa Tecla
> Galeria d’imatges La Boja més esbojarrada
> Exposició Concurs Cartells Festa Major i Santa Tecla i Concurs Fotografies Instagram