La Fera Foguera ha mostrat els diferents dissenys de pintures que l’han vestit en aquests 100 anys, des què va arribar a Sitges per mar el 1922.


El Drac de Sitges ha celebrat, el dissabte 20 d’agost, el seu centenari. L’acte, a la plaça de l’Ajuntament, ha servit per veure en directe tota l’evolució dels dissenys i pintures que han vestit la Fera Foguera, des de la seva arribada a Sitges, per mar, el 1922. Amb diferents carcasses superposades, el Drac ha anat canviant de pell mostrant la seva evolució fins al dia d’avui. Cada disseny, retornava la imatge del Drac a diferents èpoques, i aquesta imatges s’acompanyava de l’evolució que també han viscut els músics que l’acompanyen (inicialment flabiol i caixa fins arribar al timbalers actuals), i també la vestimenta dels portants.

Paral·lelament, a la plaça de l’Ajuntament s’ha instal·lat un set pel qual han passat persones que han jugat un paper cabdal en la història de la Fera Foguera, creada per l’artista Agustí Ferrer Pino, en col·laboració amb el fuster Salvador Forment. Evolució, anècdotes i imatges, projectades a dues pantalles instal·lades a la plaça, han complementat la història viva del Drac de Sitges i dels seus 100 anys.

Com a colofó final, la Fera Foguera ha comptat amb uns convidats d’excepció: els Gegants Vells de la Vila, que ja el van rebre a la platja el dia de la seva arribada per mar el 1922. A la celebració s’hi ha sumat també el cabeçut el Patufet que, com el Drac, celebra enguany el seu centenari.

Per commemorar el centenari, la Colla del Drac de Sitges ha programat un conjunt d’actes com l’exposició ‘Drac, de l’aigua al foc. 100 anys de Fera Foguera’, que es pot veure al Mercat Vell fins passada Santa Tecla, així com un llibre i un conte que porten per títol ‘I en fera es va convertir en el Drac’, entre d’altres. La commemoració del Centenari del Drac de Sitges, que va començar per Sant Jordi, s’allargarà fins al 2023.

La programació de la Festa Major continua, el diumenge 21 d’agost amb la Patufesta; una festa infantil per a la celebració d’aniversari del centenari del Patufet, organitzada per l’Agrupació de Balls Populars, a les 18 hores, al Palau del Rei Moro.

Diumenge també hi haurà el trasllat de la imatge de Sant Bartomeu, que sortirà de la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a les 21 hores, per dirigir-se al Casal Municipal de la Gent Gran, Pau Casals, lloc designat pel pendonista, Toni Muñoz, per a la seva exposició fins el 23 d’agost.

Dilluns 22 d’agost és el dia del lliurament de la bandera, a les 21,30 hores, a la parròquia. Un cop finalitzada la litúrgia i el recital de poemes al·legòrics a la Bandera del Sant Patró, hi haurà el cercavila de trasllat que la portarà fins al domicili del president de la Comissió, Agustí Marcet, al carrer Pintor Marià Carbonellopis, 10, on s’oferirà síndria i tindrà lloc el concert del grup Northern Cellos.