Representants dels balls que formen el seguici de Festa Major s’han encarregat de fer el llançament dels 21 morterets en un format diferent des de les terrasses del Palau Maricel. La ubicació s’ha mantingut en secret per evitar aglomeracions a causa de les mesures sanitàries de la Covid-19. L’emissió dels versos de les tres colles del Ball de Diables a través de Ràdio Maricel ha permès escoltar un repàs satíric a l’actualitat política i social de la vila.


La pandèmia del coronavirus ha marcat la vigília de Sant Bartomeu amb el manteniment del repic de campanes i el llançament dels 21 morterets en un format diferent. Enguany els representants dels balls que formen el seguici de Festa Major, juntament amb l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, i el president de la Comissió, Agustí Marcet, s’han encarregat del llançament dels morterets, tot i que ho han fet en un format diferent a l’habitual. En lloc de llançar-los des del passeig de la Ribera com és habitual, ho han fet des de les terrasses del Palau Maricel, un emplaçament que s’ha mantingut en secret fins a última hora per evitar la presència de públic. L’acte ha estat carregat d’emocions contingudes, però ha permès viure un llançament de morterets especial, amb unes vistes a Sitges úniques i amb el campanar de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla just davant, mentre tenia lloc el tradicional repic de campanes. La família Baqués s’ha tornat a encarregar, un any més, de repicar el ‘toc de festa’ per anunciar l’inici de la celebració en honor al patró de la vila de Sitges.

Un altre dels moments esperats del 23 d’agost són els tradicionals versos de les tres colles del Ball de Diables. Enguany però, s’han pogut escoltar per Ràdio Maricel però no s’han pogut veure en directe a l’Hort de Can Falç i a l’Hospital de Sant Joan Baptista. Les colles Vella, Jove i Agrupació de Balls Populars, han recitat la seva ironia i sàtira a la ràdio municipal.

Aquest diumenge, 23 d’agost, també es podrà visitar a la Parròquia l’exposició de la imatge de Sant Bartomeu, que comptarà amb control d’accés i aplicació de les mesures de seguretat sanitàries recomanades.

La programació d’actes de la Festa Major de Sitges 2020 continuarà dilluns, 24 d’agost, dia de Sant Bartomeu amb el Solemne Ofici Concelebrat que es podrà veure en directe a Canal Blau Televisió i les xarxes oficial de la Sitges Festa Major. La celebració es clourà dimarts, 25 d’agost, amb l’entrega de premis del concurs de balcons de Festa Major i també amb la tradicional Missa en sufragi dels difunts de la vila.