Els infants interessats a portar bestiari de foc amb carretilles per Santa Tecla tenen una nova opció per obtenir el certificat CRE (Consumidors Reconeguts com a Experts) aquest dissabte, 1 de setembre, a les 11 hores, al Centre Cultural Miramar. L’acreditació és obligatòria per poder participar en l’exhibició del Ball de Diables i la Matinal de Santa Tecla.


L’Associació de Bèsties Infantils de Sitges realitzarà una jornada de formació per obtenir el certificat imprescindible de CRE, el dia 1 de setembre, a les 11.00h, al Centre Cultural Miramar (c. Davallada, 12). Els interessats (menor sempre acompanyat d’un tutor) rebran la formació necessària i al finalitzar se’ls lliurarà el certificat que acredita la seva formació i autorització per a manipular el foc. Cal portar el DNI de l’infant i, en cas de no tenir-ne, la targeta sanitària.

Els nens i les nenes de 10 a 16 anys que vulguin portar bestiari de foc amb carretilles infantils, tant a la cercavila com a la Matinal de Santa Tecla, hauran de tenir el certificat CRE. Els timbalers de 7 a 16 anys que vulguin formar part del ball de diables també hauran d’assistir a aquest curs. Un cop obtinguin el certificat, els interessats hauran d’omplir la inscripció que es pot trobar a www.sitges.cat i presentar-la fins al 4 de setembre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC, C/ Nou, 12) o bé al Servei de Tradicions i Festes (Edifici Lola Anglada, plaça Ajuntament, 16).

La resta d’infants que vulguin participar a la cercavila i la Matinal de Santa Tecla amb
bestiari sense carretilles, gegants i cabeçuts també hauran de formalitzar la inscripció a través de l’OAC o al Servei de Tradicions i Festes fins al 4 de setembre. Per a qualsevol dubte, es pot contactar al telèfon de la regidoria de Tradicions i Festes, de 08.00 a 15.00 hores: 93 811 76 47.

Actes de Santa Tecla protagonitzats pels infants

La cercavila tindrà lloc el 16 de setembre. Els gegants i els cabeçuts es concentraran a les 10 del matí a la plaça de l’Ajuntament i després s’iniciarà la cercavila fins arribar a la Fragata, on faran la ballada final i on posteriorment tindrà lloc l’exhibició dels balls blancs infantils.

El mateix dia a la tarda, a partir de les 17.30 hores, es farà la concentració de dracs, bèsties de foc i colles infantils de diables al Pont d’en Domènech i s’iniciarà la cercavila pel passeig de la Ribera fins a la Fragata. Un cop finalitzada l’encesa final, es representarà el ball parlat dels Diables Infantils.

Els més petits també tindran el seu protagonisme el 23 de setembre durant l’Alegre Matinal Infantil. Es diferenciaran tres recorreguts. A les 6.30h, començarà la Matinal de Foc des de la plaça de l’Ajuntament; a les 7 del matí, hi haurà la Matinal Gegants i Balls Blancs des del Baluard, i a les 8 del matí, es farà la Matinal Petita des de la plaça de l’Ajuntament.