Concerts, tallers infantils, una jornada de portes obertes i la Peça del Mes es dediquen a la festa grossa de la vila.


Reis, Carnaval, Pasqua, Corpus… i, com no podia ser d’altra manera, també Festa Major. Els Museus de Sitges es nodreixen durant tot l’any del calendari festiu sitgetà per a complementar la seva oferta habitual d’activitats. I, en el cas de la festa grossa de la vila, ho fa amb propostes pensades per a tota la família i tant per als dies previs com posteriors a la celebració.

La primera d’elles, consolidada com un dels clàssics del Sitgestiu Musical, són les sessions de jazz dels dimarts al vespre al Museu de Maricel. Un exquisit repertori musical de la mà del grup sitgetà Retrio que fa redescobrir les músiques tradicionals de la Festa Major en un estil completament diferent. L’experiència es completa amb una copa de cava i unes vistes excepcionals del mediterrani des del Mirador del museu.

La següent proposta, també habitual en els darrers anys, és el taller infantil de Festa Major. Una excel·lent oportunitat perquè els més petits de la casa recreïn i pintin els elements més significatius del seguici festiu sitgetà. Les sessions del taller, que estan obertes a tothom, tindran lloc el dimecres 9 i el dimecres 16 d’agost al Racó de la Calma.

Finalment, el divendres 25 d’agost, després de dos dies tancats amb motiu dels actes centrals de la Festa Major, els Museus de Sitges oferiran al públic les seves dues darreres activitats festamajorenques d’aquest any. D’una banda, una jornada de portes obertes al Cau Ferrat, el Museu de Maricel i la Fundació Stämpfli. I, de l’altra, la Peça del Mes dedicada especialment a l’Àliga de Sitges. Aquesta darrera presentació es farà a les 20 hores al Museu de Maricel i anirà a càrrec de Josep Maria Esteban i Pérez.

Més informació a: @fmsitges

> Consulteu la agenda d’esdeveniments de la Festa Major de Sitges 2017