El foc ha estat el protagonista aquesta nit amb La nit de Foc, on han participat 6 colles. Al llarg d’aquest diumenge hi haurà cercaviles i exhibicions de balls infantils, que finalitzaran a la tarda, amb la representació del Ball de Diables.


S’apropa Santa Tecla i mentrestant Sitges està celebrant una serie d’activitats prèvies que es van iniciar divendres amb La Nit de les Pubiilles i Hereus, on es van nomenar a la nova Pubila de Sitges, Júlia Pascual, i el nou Hereu de Sitges, Joan Rodríguez. Al llarg d’aquests dies hi ha activitats molt diverses en forma de concerts, exhibicions de balls i foc.

Un dels actes més esperats en els moments previs La Nit de Foc, organitzada pel col•lectiu La Saca – Sitgetana de Cultura i Animació-, celebrada aquest dissabte. Després de la timbalada, s’ha celebrat un cercavila pels carrers del casc antic de la vila i que ha finalitzat amb les enceses a la Plaça de l’Ajuntament i la Plaça del Baluard. En aquesta Nit de Foc han participat les colles de diables Espetegafoc, Dimonis de Molins de Rei, Colla de Diables de la Bisbal del Penedès, Colla de Diables de Terrassa, Ball de Diables Els Diabòlics de Les Roquetes i la colla conjunta dels Diables de Sitges.

Els més petits, que participaran en la Matinal Infantil tindran aquest diumenge l’oportunitat d’exhibir els seus balls.

A les deu del matí hi haurà una concentració de gegants i cabeçuts infantils a la plaça de l’Ajuntament. Seguidament, CERCAVILA, des de la plaça de l’Ajuntament, tot passant per Major, Cap de la Vila, Parellades, plaça del Pou Vedre, Santa Bàrbara i Parc de Can Bóta. En arribar faran una ballada conjunta.

Seguidament, al Parc de Can Bóta, exibició de balls infantils: Ball de Bastons, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Cintes, Gitanes i Moixiganga.

A dos quarts de sis de la tarda, al carrer Sant Francesc, concentració de dracs infantils. A continuació, inici de la cercavilaa la cruïlla del passeig Vilafranca i el carrer Espalter; passant per Espalter, Santa Bàrbara, Joan d’Àustria, Mossèn Joan Llopis Pi i Parc de Can Bóta, on faran l’encesa final.

Seguidament, representació del Ball de diables infantil, a càrrec de la colla de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, la Colla Vella i la Colla Jove.

Per altra banda una de les activitats prèvies i que ha arribat a la segona edició ha estat La Cursa Popular – Córrer per Santa Tecla, celebrada dissabte, i que va comptar amb és de 200 participants, i amb més de 60 voluntaris. El primer en arribar a la meta ha estat Josep Morales.