La imatge va sortir ahir dimarts de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla per instal·lar-se al domicili de la pendonista, Vinyet Ferrer, a l’avinguda Balmins, 17.


La imatge de Santa Tecla ja s’exposa al domicili de la Pendonista, Vinyet Ferrer, a l’avinguda Balmins, 17. Ahir dimarts Mossèn Josep Pausas; l’alcalde de Sitges, Miquel Forns; la regidora de Tradicions i Festes, Rosa Tubau; la comissió de Festa Major, encapçalada pel president Cisco Arbonès; la pendonista, Vinyet Ferrer acompanyada dels cordonistes, van inaugurar l’exposició de la imatge que es podrà visitar fins la vigília de Santa Tecla, dijous 22, quan els balls i entremesos la recolliran durant la processó cívica. Avui dimecres l’exposició estarà oberta fins a les 1 del migdia, i de les 6 de la tarda a les 9 del vespre.

La Pendonista, Vinyet Ferrer, va explicar que el seu objectiu era transmetre que “Santa Tecla estigués a casa nostra, amb els nostres mobles, els nostres quadres, les nostres fotografies, el nostre ambient. Que fos com una convidada nostra per uns dies. Per això hem recollit elements que ens remeten als orígens de la nostra família”. Santa Tecla està envoltada també de tot l’imaginari infantil de la família.

Els actes de Santa Tecla continuaran avui, a les 7 de la tarda, amb la xerrada I tu, dona, vols ballar a la moixiganga?, al pati de l’Edifici Miramar, i posteriorment, a dos quarts de nou del vespre, hi haurà el nomenament de Rosó Carbonell com a Filla Predilecta de Sitges al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sitges. A dos quarts de deu de la nit, al Racó de la Calma, tindrà lloc el concert de gralles i l’actuació de les Gitanes d’Antes.

Demà dijous, vigília de Santa Tecla, els actes arrencaran amb el llançament dels 21 morterets, enguany a càrrec de la colla infantil de Gitanes de l’ABPS, per celebrar el seu 25è aniversari, i la repicada de campanes. A les set de la tarda, sortirà la primera de les processons de Santa Tecla, la Processó Cívica que sortirà del domicili de la pendonista. I a la nit, arribarà un dels moments culminants de la Festa, el castell de foc que donarà pas al concert del grup de Justo y los Pecadores.

Divendres, Diada de Santa Tecla, els actes començaran a les set del matí amb la Matinal Infantil, el moment més esperat per als més de 1.000 nens i nenes que hi participen. A les 11h, a l’església Parroquial, es farà l’Ofici en honor a Santa Tecla. Enguany l’ofrena la farà colla de grallers La Sitja, en nom de tot el poble, amb motiu del 10è aniversari i estaran acompanyats per un membre de cada ball popular del seguici infantil. A continuació, hi haurà la Sortida d’Ofici amb tots els balls i entremesos, músics, la Cobla Maricel i la Banda de l’Agrupació Musical Suburband del Retiro. La jornada es tancarà amb la Processó de Santa Tecla i la Ballada final de les bèsties de foc i els gegants.