La imatge sortirà a les sis de la tarda de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla i es dirigirà cap al domicili de la pendonista, Vinyet Ferrer, a l’avinguda Balmins, 17.


La imatge de Santa Tecla sortirà avui de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla per dirigir-se cap al domicili de la Pendonista, Vinyet Ferrer, a l’avinguda Balmins, 17. Allà mateix es farà la inauguració de l’exposició de la imatge que es podrà visitar fins a les nou de la nit. L’exposició de la imatge es mantindrà fins la vigília de Santa Tecla, dijous 22, quan els balls i entremesos la recolliran durant la processó cívica. Dimecres 21 l’exposició es podrà visitar a partir de les 11 del matí i fins a les 1 del migdia, i de les 6 de la tarda a les 9 del vespre.

Els actes continuaran dimecres, a les 7 de la tarda, amb la xerrada Xerrada I tu, dona, vols ballar a la moixiganga?, al pati de l’Edifici Miramar, i posteriorment, a les dos quarts de nou del vespre, hi haurà el nomenament de Rosó Carbonell com a filla Predilecta de Sitges al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sitges. A dos quarts de deu de la nit, al Racó de la Calma, tindrà lloc el concert de gralles i l’actuació de les Gitanes d’Antes, organitzat per l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.

Dijous, dia de la vigília de Santa Tecla, els actes arrencaran amb el llançament dels 21 morterets, enguany a càrrec de la colla infantil de Gitanes de l’ABPS, per celebrar el seu 25è aniversari, i la repicada de campanes. A les set de la tarda, sortirà la primera de les processons de Santa Tecla, la Processó Cívica que sortirà del domicili de la pendonista. I a la nit, arribarà un dels moments culminants de la Festa, el castell de foc que donarà pas al concert del grup de Justo y los Pecadores, al Passeig de la Ribera, a l’alçada del carrer Sant Pau.

Divendres, Diada de Santa Tecla, els actes començaran a les set del matí amb la Matinal Infantil, el moment més esperat per als més de 1.000 nens i nenes que hi participen. A les 11h, a l’església Parroquial, es farà l’Ofici en honor a Santa Tecla. Enguany l’ofrena la farà colla de grallers La Sitja, en nom de tot el poble, amb motiu del 10è aniversari i estaran acompanyats per un membre de cada ball popular del seguici infantil. A continuació, hi haurà la Sortida d’Ofici amb tots els balls i entremesos, músics, la Cobla Maricel i la Banda de l’Agrupació Musical Suburband del Retiro. La jornada es tancarà amb la Processó de Santa Tecla i la Ballada final de les bèsties de foc i els gegants.