La Colla Jove de Castellers de Sitges torna a ser colla de 8. Ahir dissabte va aconseguir descarregar el 4de8, el castell somiat pels sitgetans, en un Cap de la Vila entregat.


Els castellers de la Jove de Sitges havien assajat fort per assolir el repte. Havien dut terme al Palau del Rei Moro proves que avalaven l’intent, com quatre 4de7 net o dos 4de8 sencers fins a dosos. I la millor prova que estaven convençuts és que el 4de8 va ser el castell triat de sortida per obrir l’actuació d’ahir. Poc després de les 7 de la tarda, els segons i els terços del 4de8 es van situar al seu lloc i es va tancar la pinya. Els quarts i els quints es van enlairar i poc després ho va fer la canalla, àgil i ràpida. Quan es va carregar el castell, el Cap de la Vila va esclatar en un fort crit. La descarregada es va haver de treballar, però ningú no va donar el braç a tòrcer i el 4de8 es va aconseguir completar entre l’alegria immensa dels castellers i del públic que omplia el Cap de la Vila com en les millors ocasions.

El 4de8 d’aquest dissabte és el setè dels de la camisa de color vi des que l’any 2006 fessin el primer i és el més matiner que realitzen en el seu calendari, fet que fa preveure que aquesta temporada encara en podrien fer més. L’últim carro gros de la Jove era del 2012 (carregat) i el darrer descarregat del 2011.

A més del 4de8, la Jove va fer el 7de7 i el 5de7. Es tracta de la tercera millor actuació de la seva història.

A la diada van participar també la Colla Joves Xiquets de Valls (torre de 8 amb folre, 5de8, 3de8), els Minyons de l’Arboç (3de7, 3de6a, 4de6) i els Castellers de les Roquetes (3de6a, tde6, 3de6).

Més informació:

http://www.jovedesitges.cat

> Galeria d’imatges al flickr