60 balcons guarnits amb elements festius participen en la convocatòria, impulsada per primera vegada. Els tres guanyadors es donaran a conèixer el 25 d’agost en un acte de lliurament de premis que serà a les 19 hores al Centre Cultural Miramar.


La Comissió de Festa Major ha començat el dia ben aviat amb un repte per davant, visitar els 60 balcons que han participat al concurs. Els components de la Comissió han recorregut ja 8 quilòmetres, i encara els hi queden per visitar 40 dels 60 balcons i així acabar de valorar totes les propostes i determinar les tres guanyadores. El recorregut al final del dia pot superar els 20 quilòmetres, ja que hi havia balcons a la Llevantina, el Poble Sec, el Casc Antic i el Vinyet.

La Comissió ha pres nota de totes les decoracions amb diferents elements relacionats amb la Festa com ara masses, timbals, faixes, faldilletes, mocadors, vestit de Diables, entre d’altres i altres objectes fets expressament com figures de paper-maixé, o il·lustracions. El president de la Comissió, Agustí Marcet, ha agraït “l’elevada participació”. Els premis són suculents per als balcons guanyadors, amb packs que reuneixen nits d’hotel, lots de productes i àpats als millors restaurants. Les sitgetanes i els sitgetans s’han bolcat en aquesta iniciativa amb treballades creacions que, com afirma Marcet, “fan que ens sigui difícil escollir només tres guanyadors perquè hi ha moltes propostes molt creatives que mereixerien guanyar”.

El concurs de balcons Festa de Major, organitzat per primera vegada per la Comissió, té per objectiu crear ambient i engrescar la ciutadania a celebrar la festa des de casa. Així, tot i les circumstàncies, als carrers de Sitges es respira Festa Major, no només per la decoració de balcons que participen al concurs, sinó també en alguns carrers que veïns i veïnes han guarnit amb motius festamajorencs.

El veredicte del concurs es donarà a conèixer el 25 d’agost en un acte de lliurament de premis, a les 19 hores, al Centre Cultural Miramar.