L’Ajuntament actuarà amb rigor, encara que confia en el civisme i l’actitud positiva i col·laborativa de la ciutadania per evitar situacions impròpies i preservar la imatge del patrimoni festiu. Informadors municipals i agents de salut de Creu Roja recorreran els carrers més cèntrics per incidir en les mesures sanitàries aplicades a la via pública.


Sitges es prepara per una Festa Major atípica. Amb un programa d’actes senzill, l’Ajuntament vetllarà pel compliment de les mesures i exigències sanitàries a la via pública causa de la Covid-19, amb especial incidència el 23 i 24 d’agost. La normativa aplicada és la relativa a espectacles públics i activitats recreatives l’estiu del 2020; estableix actuacions coordinades en salut pública per a la contenció de la pandèmia, i contempla el règim sancionador específic per l’incompliment de les actuals indicacions sanitàries.La regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, ha explicat que “és important mantenir-nos ferms i respectar les mesures sanitàries actuals per continuar amb uns índexs epidemiològics controlats a Sitges. No podem permetre passes enrere i deixar passar tots els esforços fets els darrers mesos”.

Entre les mesures, la suspensió de la sortida dels balls populars, entremesos, músiques, castell de foc i pirotècnia, així com imatgeria festiva durant la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla, ja sigui de forma organitzada o espontània, no només per una qüestió sanitària sinó també per la preservació de la Festa Major de Sitges, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional. La Comissió ha mantingut converses amb les persones responsables de les diferents colles oficials per evitar els incompliments establerts en el Decret d’Alcaldia 981/20, en què es demana la màxima col·laboració i l’actuació responsable i auto exigent de les colles oficials en una crida també al seguiment de les normes o instruccions que puguin determinar-se per les autoritats sanitàries o de seguretat en cada moment. L’Ajuntament ha informat també a les colles de les actualitzacions i noves aplicacions de la normativa.

L’Ajuntament ha informat també a les colles de les modificacions i noves aplicacions de la normativa.

Informadors municipals i agents de salut de Creu Roja, amb especial incidència a les nits amb els informadors de la regidoria de Joventut, recorreran els carrers més cèntrics per incidir en la normativa vigent i garantir l’aplicació a la via pública de les indicacions decretades. Hi haurà vigilància privada en alguns dels actes previstos a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, com a l’exposició del Sant o l’Ofici, per assegurar la circulació fluïda de persones i evitar possibles aglomeracions. Serà obligatori l’ús de mascareta i l’aplicació de gel hidroalcohòlic.

L’Ajuntament actuarà amb rigor per assegurar el compliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries i augmentarà la presència de Policia Local en ubicacions concretes, a hores determinades, que poden ser susceptibles de concentracions de persones. No obstant, l’Ajuntament confia en el civisme i l’actitud positiva i col·laborativa de la ciutadania per evitar situacions impròpies i preservar la imatge del patrimoni festiu. També recorda que en compliment de la normativa es recomana que les trobades socials no superin les 10 persones.

La recomanació de la Comissió de Festa Major és “viu-la amb els teus”, d’una forma més íntima, en petits grups amb les persones del cercle de convivència més proper, per evitar riscos de contagi.