L’hort de Can Falç s’omple de públic en l’inici dels actes de l’aniversari dels Gegants Americanos, on es va presentar la seva restauració, que ha anat a càrrec de Pep Pascual.


Els Gegants Americanos estan de festa, amb la celebració dels seus primers 50 anys de la seva història, on han fet gaudir a infants i no tan infants.

Per a celebrar-ho, ahir dissabte, en una activitat inclosa dins el programa de Corpus, van organitzar una gran festa a l’Hort de Can Falç, en la que es va presentar la seva restauració, que ha anat a càrrec de Pep Pascual. L’esperat descobriment dels reformats Gegants va tenir com a protagonistes a la família d’Antoni Morató -Cubanitu- i la Sra. Pilar -Cubanita-.

A més, va haver una lectura d’un conte infantil, a càrrec de Les Veïnes (Loreto Baqués i Anna Mataró) i unes emotives paraules de Mia Muntané, històrica membre de la Colala dels Gegants Americanos.

Un altre moment va ser la xocolatada infantil, i activitats per a infants de totes les edats, a més de la ballada dels nous Gegans Americanos, acompannyats dels Gegans de la Vila i els Gegants Moros, que van fer un cercavila per diferents carrers de la vila. Paral·lelament, es va inaugurar l’Exposició de fotografies de Corpus del 1r tram del carrer Jesús (amb l’evolució d’aquest tram des del 1950 fins el 2014), i que acull l’Espai Culural Pere Stämpfli.

Per altra banda, la celebració continúa ja que les ‘cubanites’ dels Gegants Americanos realitzaran la monumental catifa del Cap de la Vila, de la Festa de Corpus.

Podeu veure totes les imatges al canal de Flickr prement aquí.