El número 55 de la revista de cultura popular i divulgació històrica ‘La Xermada s’encartarà gratuïtament amb ‘L’Eco de Sitges’ el divendres 30 de juliol i també es podrà llegir a les Biblioteques de Sitges i a Miramar – Centre Cultural.


El número 55 de la revista ‘La Xermada’ sortirà al carrer el pròxim divendres 30 de juliol. En portada destaca com a tema principal la Moixiganga de Sitges i el seu pes en la cultura popular. El jove historiador, Adrià Enríquez, recull diferents versions i interpretacions de la Moixiganga de Sitges i la seva història fins a arribar a la versió actual. La presidenta de la Moixiganga de Tarragona, Noemí Sans, explica també les grans diferències de la Moixiganga sitgetana respecte de la resta de moixigangues catalanes i muixerangues valencianes. Finalment, Jordi Milà repassa l’èxit de la Moixiganga de Sitges, fora de la vila.

Portada La Xermada Moixiganga Sitges

 

En el nou número de la Xermada, Xavier Miret, segueix efectuant el seu viatge al passat en la producció de begudes alcohòliques i aquest cop apropa al lector al món dels vermuts. Eduard Tomàs continua amb el repàs històric de les confraries i explica les celebracions de Sant Elm, patró dels navegants sitgetans. L’arqueòleg i antropòleg, Joan Garcia Targa, examina les obres públiques i privades al Puig de Sitges durant els darrers 30 anys. La part més literària l'aporta Montserrat Esquerda-Bosch, que apropa els personatges d’Àngel Guimerà i Pere Aldavert, l’estranya parella.

‘La Xermada’, revista de cultura popular i divulgació històrica de Sitges

‘La Xermada’ és una revista publicada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges. Inicialment es definia com a revista de cultura popular i ara es defineix com la revista de cultura popular i divulgació històrica de Sitges per contribuir a l’estudi i la divulgació del folklore, l’etnografia, les tradicions sitgetanes i l'historia local. Tot i que la divulgació històrica ja s’inclou en la conceptualització de cultura popular, aquesta modificació pretén fer més èmfasi amb aquest concepte per explicar que no es parla únicament de folklore local.

Publicació gratuïta

‘La Xermada’ s’encartarà gratuïtament amb ‘L’Eco de Sitges’ aquest divendres, i també, es distribuirà a les Biblioteques de Sitges i a Miramar Centre Cultural amb l’objectiu de fer més accessible el coneixement i la recerca de la història local.

La revista també es podrà llegir a través de la versió digitalitzada a la pàgina web www.laxermada.com i també des del nou web de Cultura de Sitges www.culturasitges.cat