Les persones que vulguin protegir els seus establiments comercials, locals o cases en el marc de la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla poden obtenir la lona protectora a través de la regidoria de Tradicions i Festes de l’Ajuntament.


 
Els establiments comercials, locals o cases particulars que estiguin situats en el transcurs dels recorreguts per on passa la Festa Major poden gestionar l’obtenció de lones protectores a través de la regidoria de Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges. L’Ajuntament inicia aquesta campanya que sota el nom Per Festa Major, tapa el teu aparador neix amb la finalitat de garantir una millor seguretat per als establiments o domicilis.

Les persones interessades en adquirir una lona han d’enviar un correu a tradicionsifestes@sitges.cat fins el 4 de juliol. La regidoria centralitzarà les peticions, demanarà les dades pertinents i farà l’encàrrec a l’empresa proveïdora que posteriorment visitarà a cadascun dels sol·licitants per tancar l’encàrrec. En les lones, caldrà decidir una imatge que haurà d’estar relacionada amb la Festa Major i la pot proporcionar la persona interessada o el mateix Ajuntament del seu arxiu fotogràfic. La regidora Rosa Tubau, explica que “desprès de l’incident de l’any passat a la tintoreria La Rosa durant la Processó Cívica, creiem que és important conscienciar del perill que pot representar el foc si no es prenen les mesures oportunes i per tant volem facilitar l’adquisició d’aquestes lones per garantir la seguretat, alhora que vestim el poble de Festa Major”.

La previsió és que tot el procés estigui enllestit abans de Festa Major.

En els darrers anys altres poblacions s’han interessat per com l’Ajuntament de Sitges gestiona aquest sistema de protecció de locals, domicilis i establiments davant de les colles de foc, per tal d’instaurar-lo als seus municipis.