L’Alcalde, la Presidenta del Parlament de Catalunya i regidors de l’Ajuntament de Sitges ofereixen un homenatge a qui ha estat portador dels Gegants de la Vila durant més de 50 anys.


Sitges viu avui dimecres la Diada de Santa Tecla, compatrona de la vila, amb la tradicional programació d’actes tradicionals i folklòrics.

Després de la participació de més de més de mil nens i nenes avui a la Matinal, el Solemne Ofici concelebrat ha omplert la Parròquia en honor a Santa Tecla. Durant l’ofici, la Colla dels Gegants de la Vila, que celebren el 40è aniversari, han fet l’ofrena en nom de tot el poble.

La vila ha rebut la visita de Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, qui ha acompanyat al seguici institucional a l’Ofici de Santa Tecla. La Presidenta ha estat present també al balcó de la Casa de la Vila per presenciar la sortida dels balls i entremesos.

En acabar la sortida d’Ofici, l’Ajuntament de Sitges ha realitzat un homenatge a Josep Ventura Pujol, popularment conegut com “Jepi”, pels seus 51 anys com a geganter de la vila. Durant l’acte, en “Jepi”, envoltat per companys de la colla de diferents etapes, ha explicat que “avui ja són tres les generacions que han estat membres de la colla dels Gegants de la Vila”.

La Festivitat continuarà aquesta tarda amb la tradicional baixada del Pilar Caminat per les escales de la Punta amb la Jove de Sitges. La Diada es tancarà amb la Processó de Santa Tecla que desfilarà pels principals carrers de Sitges i culminarà amb l’entrada del tabernacle a l’Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

Més informació:

> Galeria d’imatges de l’homenatge al geganter ‘Jepi’