Les 36 hores més intenses de la Festa Major de Sitges han començat aquest matí amb l’Entrada de Grallers.


La Festa Major 2018 ha arrencat com és tradicional amb l’Entrada de Grallers en homenatge als fundadors de la festa. Més de 100 músics participen en aquesta sortida en la qual les gralles, les caixes i els sacs han estat l’element fonamental de l’acte central del matí de la vigília de Sant Bartomeu.

A les dues del migdia, la Colla Jove de Castellers de Sitges serà aquest any l’encarregada del llançament dels 21 morterets, en commemoració del seu 25è aniversari. Simultàniament tindrà lloc la repicada de campanes i al Cap de la Vila, la Cobla Sitgetana interpretarà la processó i de Sant Bartomeu, d’Antoni Català i Vidal i la Festa Major d’Enric Morera. També a les 14 hores, els balls populars i els entremesos iniciaran la primera sortida des de la plaça de l’Ajuntament en direcció al Cap de la Vila on centenars de sitgetans i sitgetanes amb samarretes, barrets i altres elements de Festa Major, els esperaran per viure un altres dels moments més emotius de Sant Bartomeu. Un cop finalitzi l’actuació dels balls i entremesos pel Cap de la Vila, les colles es dirigiran cap a l’Hort de Can Falç i cap a l’Hospital de Sant Joan Baptista.

Els actes es reprendran a la tarda amb l’actuació castellera de vigília, la Processó Cívica, el Castell de Foc i la Baixada dels Balls per les escales de la Punta.

La Festa Major de Sitges, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional, compleix aquest 2018 els 665 anys de la primera referència històrica.