L’entrada de grallers al Cap de la Vila ha protagonitzat l’inici de les 36 hores més intenses de la Festa Major 2019. A les dues, músics de cobles de Sitges que han interpretat la sardana La Processó de Sant Bartomeu protagonitzaran el llançament dels 21 morterets


La tradicional entrada de Grallers al Cap de la Vila ha protagonitzat l’inici de les 36 hores més intenses de la Festa Major en honor a Sant Bartomeu. Prop d’un centenar de músics han pujat a l’escenari amb les seves gralles, caixes i sacs per oferir el primer dels actes tradicionals la vigília de Sant Bartomeu.

Músics de cobles de Sitges que han interpretat la sardana La Processó de Sant Bartomeu, en commemoració del centenari de la seva creació, protagonitzaran a les dues del migdia el llançament dels 21 morterets. A la mateixa hora, haurà la repicada de campanes i, al Cap de la Vila, la Cobla Sitgetana interpretarà la processó de Sant Bartomeu.

També a les dues, els balls populars i els entremesos iniciaran la primera sortida des de la plaça de l’Ajuntament en direcció al Cap de la Vila. Després, les colles es dirigiran cap a l’Hort de Can Falç i cap a l’Hospital de Sant Joan Baptista.

Els actes es reprendran a la tarda amb l’actuació castellera de vigília, la Processó Cívica, el Castell de Foc i la Baixada dels Balls per les escales de la Punta.