El pregoner aborda diferents maneres de viure la Festa Major, en l’acte que obre els actes oficials de Sant Bartomeu 2023


El pregoner de la Festa Major de Sitges 2023, Marc Hill Gumà, ha protagonitzat el primer gran acte de la festivitat, amb un espectacle a la Plaça de l’Ajuntament on ha combinat records personals amb diferents maneres de veure i viure la festa. Hill ha volgut recordar des de les festes majors més pròximes fins a les de la dècada dels 80, en la infantesa i joventut del pregoner. A través de diverses videotrucades ficcionades, han aparegut sitgetans i sitgetanes amb llarga trajectòria festamajorenca o bé d’altres que hi participen des de fa pocs anys.

Abans del pregó oficial, l’Agrupació de Balls Populars ha organitzat el seu Pregó satíric, davant del Palau del Rei Moro, a les 18h, de la mà de Josep Carbonell Gallego i Dani Martínez Berdala.

La Festa Major de Sitges 2023 concentra els seus actes entre el 19 i el 26 d’agost. Per tant, avui ja s’ha entrat de ple en la festivitat de Sant Bartomeu 2023. Des d’aquest dissabte es pot visitar la Bandera de Sant Bartomeu, que està exposada a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla durant les celebracions litúrgiques.

El Concurs fotogràfic de Festa Major a Instagram arriba a l’onzena edició i arrenca avui i es tancarà el 26 d’agost. Per participar-hi, cal penjar la imatge desitjada a Instagram amb el hashtag #fmsitgesabps.

La música i els concerts d’aquest dissabte van a càrrec de les Barraques de Sitges, situades a la platja de La Fragata. A les 18:30h ha començat la jornada Lali Begood i des de les 21:30h continua la festa amb Fescat Goes Punk, Xavi Sarrià, La Fúmiga, Les que Faltaband i els DJ Brendv Blu B2B i Santi Aranya.

Dispositiu de seguretat

L’Ajuntament de Sitges tindrà un dispositiu especial de seguretat i prevenció per Festa Major. Del 19 al 26 d’agost, Policia Local, Mossos d’Esquadra, Creu Roja i els bombers Voluntaris de Sitges es coordinen durant les cercaviles, processons i concerts.

La nit del 23 d’agost, amb motiu del Castell de Foc, l’operatiu s’amplia amb el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i Bombers de la Generalitat. Per al Castell de Foc, s’activa el Pla d’Autoprotecció (PAU), que estableix protocols de seguretat que cal implementar, els nivells d’emergència i la resposta que caldria donar en cas de necessitat.

Punt Lila

L’Ajuntament instal·la el servei de Punt Lila durant la Festa Major, per oferir assessorament i acompanyament a qualsevol persona que pateixi o visualitzi una agressió masclista i/o lgtbifòbica (assetjament, insults o humiliacions). El Punt Lila estarà a la Platja de La Fragata durant els concerts de Barraques de Sitges, canviarà al Passeig de la Ribera pels concerts de Festa Major dels dies 23 i 24 d’agost i finalment també estarà operatiu el 22 i 23 de setembre, per Santa Tecla, també a l’espai de concerts del Passeig de La Ribera.