Al llarg del dia s’està celebrant a la Trinitat el tradicional Aplec. La Missa Solemne, a les 10’30 hores, ha estat oficiada per Mossén Agustí Cortés, Bisbe de Sant Feliu de Llobregat, i Mossèn Josep Pausas, rector de la Parròquia de Sitges.


Centenars de sitgetans i sitgetanes s’estan reunint avui diumenge a la Trinitat per celebrar la seva tradicional trobada. Una festa que, tradicionalment dóna el tret de sortida al cicle de festes i activitats, que s’aniran celebrant al llarg de l’estiu.

La Festa de la Trinitat compta amb un ampli ventall d’activitats, on no hi han faltat les cerimònies religioses. La Missa Solemne, a les 10’30 hores, ha estat oficiada per Mossèn Agustí Cortés, Bisbe de Sant Feliu de Llobregat, i Mossèn Josep Pausas, rector de la Parròquia de Sitges.

Un altre activitat tradicional es l’exhibició folklòrica, en el peu de l’ermita, en la que cada any participa un ball popular. Aquest any la colla protagonista ha estat la Moixiganga Infantil de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, que ha fet l’exhibició complerta de tot el ball.

Finalment, al llarg de tot el dia també hi ha l’audició-ballada de sardanes, amb la Cobla Sitgetana

L’antiga ermita de la Trinitat es troba a 179 m d’altitud. Documentada des del 1375, l’edifici ha viscut diferents intervencions en diverses èpoques. A banda de la Festa de la Trinitat, l’Ermita celebra també el tradicional aplec el Dilluns de Pasqua. La tradició diu que es va construir perquè es va trobar una creu amb la imatge de la Trinitat en aquella zona.

Podeu veure totes les imatges al canal de Flickr prement aquí.