La Festa Major de Sitges 2016 viurà l’ofrena més emotiva. Un representant de cadascun dels balls populars que participen a la Festa Major faran l’ofrena de Sant Bartomeu.


El proper divendres, 19 d’agost, tindrà lloc l’acte de Nomenament de Fill Predilecte de Sitges a Isidre Panyella i Virella. L’acte se celebrarà a dos quarts de nou del vespre al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sitges.

La Comissió de Festa Major va proposar el nomenament de Pañella, al qual s’hi van sumar totes les formacions del consistori, a més d’altres entitats com el Casino Prado, la Societat Recreativa El Retiro, el Grup d’Estudis Sitgetans, els Amics de la Sardana i la Fundació Privada de l’Hospital Sant Joan Baptista. El nomenament d’Isidre Panyella va ser aprovat per unanimitat en el Ple de l’Ajuntament del mes de juny.

Isidre Pañella i Virella va néixer a Sitges el 1938. Dedicat professionalment a la pirotècnia, àmbit en el que ha aconseguit nombrosos premis, ha estat l’artífex i creador del castell de foc de Sant Bartomeu i Santa Tecla durant més de 50 anys. L’Isidre té una extensa vinculació amb la Festa Major. Va fundar la Colla Jove de Diables de Sitges, on va ser Llucifer, i és profund coneixedor dels tocs de campanes tradicionals. També ha participat a les Caramelles, ha presidit durant sis anys la Comissió de Carnaval, i ha format part de les juntes del Foment del Turisme i del Prado, i col·laborador de les Comissions de Festes del Poble Sec i Cases Noves. El 1991 el col·lectiu de periodistes locals el va guardonar amb el Premi Trinitat Catasús i el mateix any va rebre el premi FAD Sebastià Gasch d’Arts parateatral. L’Isidre ha participat de manera molt activa amb el teatre amateur de Sitges a l’Elenc Artístic del Patronat, i ha col·laborat amb la confecció de pessebres o com a confrare destacat de l’Ecce Homo. El 2005 l’Ajuntament de Sitges va col·locar una placa amb el seu nom a la plaça dels Artistes.

Prèviament al Nomenament d’Isidre Panyella, a dos quarts de vuit de la tarda, es farà la inauguració de Les Barraques de Sitges 2016, a la plaça de La Fragata (passeig de la Ribera) que aquest any arriben amb un ampli cartell. Els actes començaran amb els concerts dels grups Sense Sal i Roba Estesa. El mateix dia, i a continuació hi haurà la Festa Sonora, que aquest any comptarà amb DJ Nighty Max, component de YALL, i els Chinese Christmas Cards.

L’ofrena de Sant Bartomeu

Amb motiu de la declaració de la Festa Patrimonial d’Interès Nacional, enguany Sant Bartomeu comptarà amb una ofrena única.

Un representant de cadascun dels balls populars faran l’ofrena durant l’ofici, el dia 24 d’agost, a la Parròquia on per primera vegada hi haurà les imatges de Sant Bartomeu i Santa Tecla.