Comissió i Ajuntament acorden recorreguts controlats tant per a la Matinal infantil com per a la cercavila d’acompanyament a la imatge de Santa Tecla, el 23 de setembre. La programació inclou també les mostres infantils, el diumenge 19, a la plaça de Catalunya. La programació complerta es donarà a conèixer el pròxim dilluns. Els infants i colles interessades en participar en la matinal infantil i en la mostra del dia 19 amb dracs, cabeçuts i gegantons, han d’inscriure’s al formulari corresponent a sitgesfestamajor.cat.


Santa Tecla fa un pas més en la recuperació dels balls populars i entremesos al carrer. Si per Sant Bartomeu ja es van poder veure en quatre escenaris tancats, la Comissió de Festa Major i l’Ajuntament han consensuat un recorregut més ampli, amb el vistiplau de les autoritats sanitàries. El president de la Comissió de Festa Major, Agustí Marcet, valora positivament “aquesta passa endavant que de nou permet que recuperem certa normalitat també en l’àmbit festiu. Hem treballat de valent perquè el nostre desig és que tothom qui vulgui pugui viure Santa Tecla i, sobretot, els infants”. Per la seva part, el regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, incideix en “el descens de contagis per Covid-19 després de Sant Bartomeu el que planteja un escenari sanitàriament favorable perquè el dia 23 puguem sortir de nou al carrer”. No obstant això, David Martínez, apel·la a “la responsabilitat individual per gaudir de la celebració sense córrer riscos i demostrant, un cop més, el respecte de Sitges per les seves tradicions i el seu patrimoni”.

La celebració dedicada a la compatrona proposa, per al 23 de setembre, diada de Santa Tecla, una cercavila d’acompanyament a la imatge de la compatrona, que començarà a l’Avinguda Sofia a l’alçada de la rotonda amb el passeig de Vilanova i passarà pel Passeig de la Ribera, per enfilar els carrers Nou, Major, la plaça de l’Ajuntament i el Baluard fins a l’entrada a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Es preveu que hi hagi diverses fileres de cadires per al públic al llarg de l’Avinguda Sofia i el passeig, però des del carrer Nou fins a l’entrada de Santa Tecla a la parròquia, el recorregut el realitzaran només els balls, entremesos, músics i portants sense públic. Tot aquest recorregut podria acollir fins a 3.445 persones assegudes en dues fileres i complint amb les distàncies de seguretat exigides.

Part d’aquest recorregut també és el que es farà servir per a la Matinal infantil de Santa Tecla, el 23 de setembre. Començarà a l’Avinguda Sofia, amb els balls blancs més grans i els gegants més grossos, que acabaran la seva Matinal infantil al passeig, a l’alçada del carrer de la Bassa Rodona. Al llarg d’aquest recorregut, la Comissió i l’Ajuntament preveuen encabir 2.095 cadires.

Els balls populars, gegants més petits i dracs i àligues que només utilitzin bengales d’estrelles faran la seva Matinal pel passeig de la Ribera, des de l’alçada del carrer Sant Pere fins a la del carrer Nou. En aquest circuit, hi haurà 1.035 localitats disponibles en cadires.

Finalment, la Matinal infantil de Sant Tecla també comptarà amb el foc, des de l’Avinguda Sofia fins la Bassa Rodona, davant de la presència de 2.095 persones assegudes i amb distància entre elles.

Els horaris definitius dels tres circuïts de la Matinal es confirmarà els pròxims dies.

La Comissió de Festa Major i l’Ajuntament han acordat que les cadires disponibles per a la Matinal infantil i per a la cercavila de la tarda es vagin ocupant a mesura que vagi arribant el públic, de manera que no hi haurà reserva prèvia. En cas que la demanda sigui superior, es preveu una ampliació de l’aforament en totes les sortides.

La programació completa de Santa Tecla i els horaris definitius de les sortides infantils es donarà a conèixer dilluns vinent en els canals oficials.

Inscripcions

Les persones que desitgin formar part de la Matinal infantil de Santa Tecla hauran d’omplir un formulari previ, disponible a la web de Festa Major (www.sitgesfestamajor.cat) o bé al web de l’Ajuntament (www.sitges.cat) i enviar-lo al correu tradicionsifestes@sitges.cat abans del 15 de setembre. No s’acceptarà cap inscripció fora de termini.

Per a la Matinal infantil hi ha dos tipus de formulari, segons si s’hi participa amb gegants, cabeçuts o bestiari sense carretilles, o bé si es vol prendre part en la cercavila amb foc (on s’ha de pagar una assegurança per a cada infant participant i acreditar tenir la titulació de Consumidor Reconegut com Expert). Les persones que vulguin participar en la cercavila amb foc i no tinguin el títol de Consumidor Reconegut com Expert, poden fer el curs per obtenir aquest certificat el dia 13 de setembre, a les 19.30 hores a l’Escorxador.

De cara a les colles infantils, hi haurà també la Mostra de Balls, el diumenge 19 de setembre, a la plaça de Catalunya. En el moment de la inscripció per a la Matinal infantil, en el mateix formulari s’ha d’especificar si es vol prendre part també d’aquest acte.