El Retiro acull la mostra on es pot veure la història d’aquests gegants, a més d’objectes, imatges i vestits.


L’any 2015 va ser un any especial pels Gegants Americanos, ja que celebraven el seu 50è aniversari. Amb motiu de l’efemèride es van organitzar diferents actes, concerts i activitats.

Un any després els Gegants Americanos celebren una exposició a la sala de socis de la Societat Recreativa El Retiro que porta com a títol “Les noces d’or dels Gegants Americanos de Sitges”. En ella es poden veure tot tipus d’objectes, arracades, anells i bigotis dels gegants, els seus vestits i la vestimenta de les balladores, a més de fotografies. A més, hi ha una zona infantil perquè els infants puguin dibuixar i colorejar els gegants a partir del dibuix que ha realitzat l’Adrià Berlan, autor del cartell de la Festa Major. La mostra està presidida per l’actual parella de gegants, o cubanitos, acompanyats de la parella de gegantons petits, que acostumen a sortir per Santa Tecla.

En la inauguració de la mostra celebrada aquest dijous, Elena Ferrè, presidenta d’El Retiro ha remarcat aquest caràcter alegre i festiu que han tingut sempre els gegants i que “l’actual canalla i la futura pugui gaudir com ho varem fer nosaltres”. Cisco Arbonés, president de la Comissió de Festa Major, va recordar la seva etapa en els Cubanitos quan tenia 15 anys, i va recordar també la seva “gran marxa i alegria en la Festa Major”. La regidora de Benestar i Familia, Mireia Rossell, també va recordar la seva etapa com a membre dels Gegants Americanos durant 15 anys, de la qual s’emporta “molts i grans records. És una colla molt implicada i compromesa amb la Festa Major”.

L’acte, on es va projectar un audiovisual sobre la història dels Gegants Americanos, va finalitzar amb les paraules de les actuals caps de colla Ana Sánchez i Maria Hernández, van fer uns agraïments a tots els que han fet possible una exposició plena de records, detalls i imatges.

La mostra dels Gegants Americanos romandrà oberta fins al 21 de setembre a la Societat Recreativa El Retiro amb horari de deu del matí a dos quarts de dues de la tarda i de quatre a set de la tarda.