La cercavila dedicada a la compatrona de la vila ha estat un èxit gràcies a l’organització i la col·laboració de balladors i públic. La Matinal Infantil, ajornada per la pluja, se celebrarà aquest diumenge a la zona de La Plana i Santa Bàrbara.


Sitges acomiada amb passió, emocions i sentiments la Festa Major en honor a Santa Tecla amb la primera cercavila, que es fa a Sitges de nou, després de 2 anys a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’organització acurada i la col·laboració de balladors i públic ha permès veure lluir el patrimoni folklòric sitgetà en un recorregut de més d’un quilòmetre, des de l’Avinguda Sofia i el passeig de la Ribera fins a La Fragata. La Comissió Municipal de Festa Major i la regidoria de Tradicions i Festes fan un balanç positiu dels actes oficials de la Festa Major, una celebració que encara ha estat marcada per les restriccions de la pandèmia.

El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, valora molt positivament el transcurs de la cercavila en honor a la Santa: “hi havia emoció, responsabilitat i també incertesa per com aniria la cercavila de la tarda ja que era un recorregut habilitat amb cadires a les que es podia accedir sense reserva prèvia. El comportament del públic va ser exemplar, i també el de les persones que van participar a la cercavila que, tot i les ganes després de tant temps, van fer que tot anés rodat. Era tot un repte organitzatiu però s’ha superat amb molt bona nota”. El regidor també ha agraït i ha posat en valor la taca de la Comissió, ha felicitat els balladors, el públic entregat, treballadors de l’Ajuntament i també totes les persones que han col·laborat a aconseguir que l’acompanyament a la Santa hagi transcorregut sense incidències remarcables.

El president de la Comissió Municipal de Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla, Agustí Marcet, també fa una valoració positiva ja que amb “Santa Tecla s’ha fet un pas molt important cap a la Festa Major que tots volem. La cercavila ha anat molt bé, tothom ha pogut gaudir-la sense reserva prèvia i es van poder reviure emocions i moments que crec molts necessitàvem, i també el públic que va ser nombrós al llarg de tot el recorregut”.

La festa en honor a Santa Tecla, que s’ha celebrat del 18 al 23 de setembre, posa el colofó a un any especial i en el qual la Comissió actual continua per un any més amb el desig que la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla del 2022 es pugui celebrar plenament normal.

Matinal Infantil

La Matinal infantil se celebrarà aquest diumenge, 26 de setembre, al matí, a la zona de la Plana i Santa Bàrbara sense cadires. Els gegants infantils, els cabeçuts, el bestiari sens foc, els balls blancs i les colles infantils de foc (des de bèsties fins al Ball de diables) sortiran als carrer.

El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, afirma que “ens va saber greu prendre la decisió d’ajornar la Matinal Infantil, però encara que hagués parat de ploure els nens i les nenes es mereixen ballar i lluir amb les màximes condicions de seguretat. Per aquest motiu, l’Ajuntament i la Comissió ja teníem previst una alternativa donada la previsió de pluja”. David Martínez també vol encoratjar als infants a gaudir d’una matinal que recupera els carrers.

Per seguir l’actualitat caldrà seguir els canals i les xarxes socials oficials (@ajsitges) i @fmsitges), a més de la pàgina web  www.sitgesfestamajor.cat o l’aplicació de Festa Major de Sitges.