La revetlla sardanista i un castell de foc clouran aquest dilluns els actes oficials de la celebració en honor a Sant Bartomeu a les 22.15 h a la platja de Sant Sebastià. La Comissió i la Regidoria de Tradicions i Festes destaquen la gran acollida dels actes tradicionals i l’èxit dels concerts programats d’El Ball i de les Barraques a la Platja de la Fragata, que han atret una alta afluència de públic.


La Festa Major de Sant Bartomeu tanca la nit d’aquest dilluns l’edició del 2019 amb la revetlla sardanista a la platja de Sant Sebastià. La Comissió Municipal de Festa Major i la regidoria de Tradicions i Festes fan un balanç positiu dels actes oficials de la Festa Major, una celebració que atreu milers de visitants. La programació musical d’El Ball i de les Barraques, al mateix escenari situat a la Platja de la Fragata, ha tingut una gran acollida per part del públic. Segons els organitzadors –la Comissió Municipal i el col·lectiu de Barraques- els concerts amb grups de renom com La Pegatina, Doctor Prats, Els Catarres, Buhos, Roba Estesa o Lildami han tingut una afluència molt alta d’espectadors.

El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, ha valorat positivament el comportament cívic durant la Festa Major i ha destacat que “no s’ha registrat cap incidència destacable”. També ha remarcat la gran presència de públic als actes més tradicionals i també a les activitats paral·leles. Martínez ha destacat també que l’Entrada de Grallers ha estat més fluïda, però considera que cal treballar pedagògicament amb els joves per ensenyar-los a respectar més la Festa i a gaudir de les gralles. El regidor també ha felicitat la Comissió i tots els membres del dispositiu de seguretat i emergències per aconseguir que la Festa Major hagi transcorregut sense incidències remarcables. Alhora també ha agraït la feina dels diferents departaments de l’Ajuntament de Sitges, en especial la regidoria de Tradicions i Festes, així com també, la feina dels 30 voluntaris que han participat en l’organització de la festa i que són una part important per poder dur a terme la celebració amb èxit.

La presidenta de la Comissió Municipal de la Festa Major, Maica Díez-Alcón, ha afirmat que “la valoració és molt positiva de com ha anat tot, encara que hi ha aspectes que m’agradaria polir més”. Segons la presidenta de la Comissió, “des de l’organització hi ha hagut un treball amb les colles i ja s’han començat a veure els resultats. En general tot ha anat millor. La Processó de Sant Bartomeu, l’Entrada del Sant, la Matinal i la Sortida d’Ofici han estat molt fluïdes respecte d’altres anys”. Per a Maica Díez-Alcón: “Fer entendre que tothom fa la festa, tant el públic com els balls i que han de ser respectuosos, és el principal objectiu d’aquesta Comissió. La festa ha d’estar per sobre de les individualitats. A la Baixada dels balls populars per les escales de La Punta seria desitjable que tot el foc baixés junt. Quan tots sumem, som més forts.”

Segons la presidenta de la Comissió també ha estat remarcable que “La Geganta de la Vila hagi entrat davant del Gegant al Cap de la Vila durant la Sortida de les Dues, a la Matinal i a la Sortida d’Ofici. És una decisió que va sortir de la mateixa colla de geganters i em sembla que és una manera de normalitzar el paper de la dona a la Festa Major ja que hi participen timbaleres, bastoneres i dones al Ball de Pastorets i a la Moixiganga. No hauria de ser notícia”.

La festa en honor a Sant Bartomeu va començar els actes oficials del 19 d’agost i finalitza avui, 26 d’agost, amb el Ball de la gent gran i la Revetlla sardanista. Però la Comissió Municipal ja treballa en els preparatius de Santa Tecla, que tindrà lloc del 14 al 24 de setembre.