Les tres colles: la Jove de Sitges, els Minyons de Terrassa i els Xiquets de Tarragona van descarregar els seus castells.


L’exhibició castellera de Festa Major, celebrada dissabte a la plaça de l’Ajuntament, va permetre ampliar els registres de colles que han fet castells de 9 a Sitges. El 3de9 amb folre dels Xiquets de Tarragona els situa en la quarta colla que porta castells d’aquest nivell a la vila, darrere dels Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sants.

Precisament, quan es compleixen 80 anys del primer castell de 8 documentat a Sitges (un 4de8 carregat per la Colla Nova de Valls a la Festa Major de 1935), Sitges va registrar la millor exhibició global de Festa Major. La Jove de Sitges va completar els seus primers 5de7 i 7de7 de l’any , que va acompanyar d’un 4de7 i el vano de 5.

Els Minyons de Terrassa van venir a Sitges a fer els castells que l’endemà executarien a la històrica diada de Sant Fèlix, però amb un pis menys: 3de9 amb folre, 5de8, torre de 8 amb folre i pilar de 7 amb folre. L’agradable sorpresa la van protagonitzar els Xiquets de Tarragona, que van fer el 3de9 amb folre, la torre de 8 amb folre, el 4de8 amb l’agulla i el pilar de 7 amb folre. Tot plegat, un gran espectacle casteller, seguit per un nombrós públic i que va permetre Sitges reforçar el seu llegat casteller.

La propera diada castellera a la vila serà per Santa Tecla i comptarà amb les dues colles que s’han estrenat recentment en la categoria dels 9 pisos: els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Sabadell. La Diada de la Colla, el 24 d’octubre, rebrà els Castellers de Vilafranca i els Castellers de la Vila de Gràcia.

Més informació:

> Galeria d’imatges al Flickr