La diada del Patró de Sitges ha començat amb el Solemne Ofici durant el qual membres de l’Escola de Grallers de Sitges han fet l’ofrena amb motiu del 50è aniversari. A causa de les condicions meteorològiques han quedat aquest matí suspeses les exposicions de l’imaginari festiu. El patrimoni folklòric tornarà als 4 emplaçaments diferents aquesta tarda a les 17 i a les 19.30 hores.


La pluja, l’emoció continguda i el Solemne Ofici marca les primeres hores de la celebració de la Diada de Sant Bartomeu. Les precipitacions han començat a les 7 del matí, quan, si no fos per la pandèmia, hauria tingut lloc la Matinal. L’acte litúrgic, celebrat aquest dimarts, ha aplegat unes 220 persones a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla que ha tingut un aforament limitat per motius de seguretat. Durant l’ofici, membres de l’Escola de Grallers de Sitges s’han encarregat de fer l’ofrena al patró de la Vila amb motiu del seu 50è aniversari.

Mossèn Pausas ha presidit l’Ofici acompanyat per 5 sacerdots concelebrants i també un diaca amb la distància social adequada.

Per segon any consecutiu i també com a mesura de seguretat, al final de la celebració només s’han cantat el Goigs al sant, però en canvi, no s’ha pogut fer la veneració a la relíquia de Sant Bartomeu tal com es feia cada any al final de la celebració. A més, aquest 2021 tampoc s’ha fet l’estampa recordatori de Festa Major perquè evitar repartir fulls entre els feligresos com a mesura preventiva.

A causa de les condicions meteorològiques han quedat aquest matí suspeses les exposicions de l’imaginari festiu. L’actuació de lluïment i la representació dels balls parlats es preveu previst que es realitzin amb normalitat als 4 emplaçaments a les 17 h i a les 19.30 hores.

Les actuacions de lluïment i la representació dels balls parlats a l’Escola Esteve Barrachina d’avui 24 d’agost, es podran seguir en directe a través de les retransmissions de Canal Blau Televisió i les de l’Hort de Can Falç en diferit, a les 22:30 hores.

La música també tindrà protagonisme avui amb Hotel Cochambre que actuarà a la Plana Santa Bàrbara a partir de les 22 hores.

La Festa Major clourà demà dimecres 25 d’agost amb una jornada de portes obertes als Museus de Sitges de 10 a 20 hores. L’oferta cultural es complementarà també amb visites guiades al Palau de Maricel (11 h anglès– 12 h català – 13 h castellà). També hi haurà la missa en sufragi dels difunts de la vila a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, a les 19.30 hores. I per acabar la jornada tindrà lloc el Concert d’Orgue de Sant Bartomeu a l’església parroquial a les 21 hores a càrrec de Maria Nacy. L’acte és gratuït amb aportació econòmica voluntària i tindrà l’aforament limitat.

El Castell de foc es va llençar des de tres punts diferents de la Sitges. L’espectacle pirotècnic, que va durar 15 minuts, va ser dissenyat en vertical amb l’objectiu de ser visible des de balcons i terrats.