La diada de la copatrona de Sitges ha començat amb el Solemne Ofici durant el qual el Ball de Panderetes i la Colla Noies del Ball de Bastons han fet l’Ofrena a Santa Tecla, ja que l’any passat van celebrar el seu 40è aniversari. A causa de la pluja la Matinal infantil s’ha ajornat fins al diumenge 26 de setembre.


La pluja, una gran emotivitat i el Solemne Ofici inicien les primeres hores de la celebració de la Diada de Santa Tecla, marcada per segon any consecutiu per la pandèmia. Les precipitacions han impedit la Matinal Infantil, que començava a les 7 del matí i s’ha ajornat fins aquest diumenge, 26 de setembre, tot i que encara s’ha de concretar l’hora i el lloc. L’acte litúrgic en honor a la compatrona de la vila, celebrat aquest dijous i presidit per mossèn Josep Pausas, ha aplegat unes 220 persones a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla perquè ha tingut un aforament limitat per motius de seguretat sanitària. Durant l’Ofici, membres del Ball de Panderetes i la Colla de Noies del Ball de Bastons s’han encarregat de fer una ofrena emotiva a la patrona de la vila amb motiu del seu 40è aniversari, que van celebrar l’any passat. Un cop finalitzat el Solemne Ofici, s’ha pogut gaudir d'una traca intensa.

La tradició també es mantindrà al migdia amb els vermuts de Festa Major, que es faran al Casino Prado, amb la Banda de música Mestre Montserrat, i a la Societat Recreativa El Retiro, amb la Cobla Maricel, a les 13 hores. Ja a la tarda, la Colla Jove de Castellers de Sitges realitzarà de nou la tradicional Baixada del Pilar de 4 per les escales de la Punta.

La Diada de Santa Tecla d’aquest 2021 permetrà veure, tot i les restriccions per la pandèmia, el patrimoni folklòric de Sitges a través de la celebració de la Cercavila en honor a Santa Tecla, que començarà a les 19 h des de l’Avinguda Sofia, a l’altura del Passeig de Vilanova. Aquest és un acte creat especialment per poder veure els Gegants, els cabeçuts, el Drac, l’Àliga, els balls populars en un seguici festiu al carrer, que tancarà el tabernacle de Santa Tecla i les autoritats municipals. El recorregut baixarà per l’Avinguda Sofia fins al Passeig de la Ribera i acabarà al carrer Nou. En tot aquest itinerari, la Comissió de Festa Major i l’Ajuntament instal·len més de 3.000 cadires per tal que les persones, que ho desitgin, puguin veure aquesta cercavila. Per assistir-hi no caldrà fer cap mena de reserva prèvia, sinó que s’anirà accedint a les cadires per ordre d’arribada.

Un cop la cercavila arribi al carrer Nou continuarà pel carrer Major, la Plaça de l’Ajuntament i la Plaça del Baluard. En aquest tram, però, no hi haurà públic i només hi accediran les persones integrants del seguici. D’aquesta manera, l’acte es clourà amb l’Entrada de Santa Tecla a l’església, en un acte que serà retransmès en directe per Canal Blau TV, amb narració de Maricel TV. Ràdio Maricel també oferirà a la seva pàgina web un resum d’aquest acte i de l’Ofici de Santa Tecla.

La festivitat de Santa Tecla es clourà amb el concert del grup sitgetà Veneno en la Piel, a les 22.30 h a l’Hort de Can Falç.

Matinal Infantil, ajornada

Els gegants infantils, els cabeçuts, el bestiari sens foc, els balls blancs i les colles infantils de foc (des de bèsties fins al Ball de diables) i tindran l’oportunitat de celebrar la Matinal infantil diumenge 26 de setembre. Per a més informació caldrà seguir les xarxes socials institucionals i les xarxes socials de la Comissió de Festa Major.