El llançament dels 21 morterets, la repicada de campanes, la Processó Cívica i el Castell de foc són els actes centrals de la vigília de Santa Tecla. Demà, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, assistirà a l’Ofici Solemne i presenciarà la Sortida d’Ofici al costat de l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i regidors i regidores des del balcó de la casa de la Vila.


La programació d’actes d’avui dijous, vigília de Santa Tecla, començarà a les dues del migdia amb el llançament dels 21 morterets a càrrec enguany del Ball de Cintes de l’ABPS amb motiu del seu 35è aniversari, i la repicada de campanes. Els actes continuaran a les set de la tarda amb la Processó Cívica, que iniciarà el recorregut des del domicili de la pendonista Immaculada Almiñana, al carrer Jesús número 20.

Els balls populars, els entremesos, els músics, l’Agrupació Musical Suburband d‘El Retiro i les autoritats acompanyaran el Tabernacle de Santa Tecla fins l’església parroquial. El seguici farà el següent itinerari: Jesús, Francesc Gumà, Sant Isidre, Ànimes, Sant Sebastià, Sant Damià, Àngel Vidal, Cap de la vila, Major, Plaça de l’Ajuntament i Baluard.

A les onze de la nit, es podrà gaudir del Castell de Foc amb disseny del sitgetà pirotècnic Isidre Pañella, Fill Predilecte de Sitges. A continuació, al Cap de la Vila hi haurà una audició ballada de sardanes amb la Cobla Sitgetana i al mateix temps al passeig de la Ribera actuaran el grup Los 80 Principales i el DJ. Marc Castell.

Demà divendres, Diada de Santa Tecla, arribarà la Matinal Infantil, el moment més esperat per més de 1.000 nens i nenes participants. Els més grans sortiran a les set del matí des del Baluard i mitja hora més tard ho faran els més petits des de la plaça de l’ajuntament.

A les onze del matí a l’església Parroquial se celebrarà l’Ofici en honor a Santa Tecla. Enguany l’ofrena anirà a càrrec del Ball de Cintes i comptarà amb la presència de presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, qui també presenciarà des del balcó de la Casa de la Vila, la Sortida d’Ofici al costat de l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, acompanyats per altres autoritats. Seguidament a la plaça de l’Ajuntament la Colla Jove de Castellers de Sitges farà l’actuació castellera de la Diada de Santa Tecla.

A les sis de la tarda des del Baluard es podrà contemplar la pujada i la baixada del Pilar dels de la Jove de Sitges per les escales de la Punta. La jornada es tancarà amb la Processó de Santa Tecla, l’Entrada de Santa Tecla i la Ballada final de les bèsties de foc i els gegants.

Tot el programa i agenda d’esdeveniments a: http://www.sitgesfestamajor.cat/festa-major/agenda/