La Benvinguda Institucional de Festa Major substitueix el pregó, el dimecres 19, a les 22 hores. L’acte es podrà seguir per Maricel TV. Més de 60 balcons s’han inscrit en el concurs impulsat per la Comissió.


Sitges ja respira Festa Major. Més de 60 persones han participat al concurs de balcons promogut per la Comissió de Festa Major, que lidera Agustí Marcet. Els tres primers classificats optaran a amplis lots de productes amb nits d’hotel i àpats a diferents restaurants de la vila. La Comissió visitarà tots els balcons participants (hi ha inscrits a la Llevantina, el Vinyet, el casc antic o el Poble Sec, entre altres) per determinar els guanyadors que es donaran a conèixer el 25 d’agost, al Centre Cultural Miramar, a les 19 hores.

La vila es prepara per viure una Festa Major adaptada a la normativa sanitària. La benvinguda institucional de Festa Major substitueix el tradicional Pregó, el dimecres 19 d’agost, a partir de les 22 hores, i no a les 20 hores com s’anuncia al programa. La Comissió de Festa Major ha decidit buscar un format alternatiu per protegir, principalment, la persona qui havia de pregonar la celebració aquest 2020. “Crèiem que ens havíem de guardar aquesta carta i deixar passar aquest any sense pregó, sobretot per respecte a aquesta persona i que no hagués de fer un pregó amb l’excepcionalitat del moment”, ha afirmat el president de la Comissió, Agustí Marcet. D’aquesta forma, la Benvinguda Institucional donarà veu a diferents responsables de la Festa Major al segle XXI i serà l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, qui a petició de la mateixa Comissió adreçarà unes paraules per iniciar els actes de Sant Bartomeu. La Benvinguda Institucional es podrà seguir en directe a Maricel Televisió, a través de Canal Blau, així com a les xarxes socials oficials de Festa Major.

La festa es podrà seguir també a Maricel Televisió (Canal Blau) els dies posteriors, amb la repetició de l’entrada de gralles i la sortida de les 14 hores del 2019, el dia 23 d’agost, i de la processó de Sant Bartomeu, entrada del Sant i ballada final, també de l’any passat, el dilluns 24. La programació local reemetrà aquests actes el dissabte 29. A més, la televisió local emetrà en directe l’ofici d’aquest 2020, amb l’ofrena a Sant Bartomeu a càrrec de representants del sector sanitari pel paper destacat que han desenvolupat aquest any.

El programa de Festa Major, que es pot recollir a l’Oficina de Turisme, a la plaça Eduard Maristany (davant l’estació de Renfe), i a les Oficines d’Atenció Ciutadana, incorpora un codi QR que enllaça amb el web oficial de Festa Major. La Comissió recomana consultar-ho per estar al dia de les possibles modificacions, actualitzades al moment al web www.sitgesfestamajor.cat. El programa s’ha distribuït també encartat a l’edició del passat divendres del setmanari local, L’Eco de Sitges, que encara es pot adquirir als quioscos i punts de distribució habituals.


Programació de Maricel TV a Canal Blau TV

Dimecres 19 d’agost

22 hores – Benvinguda Institucional de Festa Major / Directe

Dissabte 22 d’agost

21.30 hores – Reemissió de la Benvinguda Institucional de Festa Major

Diumenge 23 d’agost

12.30 hores – Reemissió de la Festa Major de Sitges 2019

Amb l’entrada de grallers i la sortida de les 14 hores del 2019

16.30 h – Reemissió de la Benvinguda Institucional de Festa Major

Dilluns 24 d’agost

10.15 hores – Solemne Ofici de Festa Major / Directe

A la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla

18.30 hores – Reemissió de la Festa Major de Sitges 2019

Sortida de la Processó de Sant Bartomeu, Entrada de Sant Bartomeu i ballada final.

Dissabte 29 d’agost

10 hores – Reemissió del Solemne Ofici de Festa Major

A la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla

11.30 hores – Reemissió de L’Entrada de Grallers de la Festa Major 2019

12.30 hores – Reemissió de La Sortida de les Dues de la Festa Major 2019

14.30 hores – Reemissió de la sortida de La Processó de Sant Bartomeu de la Festa Major 2019

16 hores – Reemissió de l’Entrada de la Processó de Sant Bartomeu i la ballada final de la Festa Major 2019