Enguany el Drac de Sitges, figura cabdal a la Festa Major de la vila, ha fet cent anys i l’Ajuntament de Sitges, en col·laboració amb la Colla del Drac de Sitges, li han dedicat una exposició dissenyada per l’estudi sitgetà OU estudi. La mostra presenta un seguiment exhaustiu de la història de la Fera Foguera, des de la seva creació –a mans de l’artista Agustí Ferrer Pino– l’any 1922, fins als nostres dies, a través de fotografies, objectes, sons i material documental inèdit. El projecte té el repte de traslladar a una sala expositiva l’univers del Drac en tota la seva riquesa i la relació que la gent de Sitges hi ha tingut ahir i avui.


Els origens del Drac

El pintor Agustí Ferrer Pino (Sitges, 1884-1960), en col·laboració amb el fuster Salvador Forment, va ser l’encarregat de dissenyar, l’any 1922 la seva particular bèstia, a la qual batejaria amb el nom de Fera Foguera; una peça de caràcter feréstec, amb forma de monstre marí, que tirava foc per la boca i per la cua. Lluny del simbolisme religiós, Ferrer Pino –artista modern i amb gran coneixement de la cultura clàssica– va vincular la seva bèstia al caràcter marítim de Sitges i als mites més terribles associats al mar.

El Drac és de tothom i per a tothom

L’exposició «Drac, de l’aigua al foc. 100 anys de fera foguera» ha estat creada amb l’objectiu d’anar més enllà d’un recull fotogràfic o històric i vol ser una experiència que apropi el públic de totes les edats a la figura del Drac, que s’exhibirà al centre de la sala excepte els dies de Festa Major en els quals sortirà a cremar el poble. Entre d’altres, les persones que visitin la mostra podran experimentar en primera persona –via simulació– què se sent dins de la Fera Foguera, i la canalla disposarà d’una zona lúdica, de pintura i tallers, on podrà gaudir de la mostra amb propostes adaptades.

HORARI DE L’EXPOSICIÓ: De dimecres a diumenge, de 10 a 14 i de 17 a 20 h.

Organitza: Ajuntament de Sitges | Colla del Drac de Sitges