ELS AMICS DE LA SARDANA DE SITGES

FESTA MAJOR DE SITGES

Els Amics de la Sardana és una entitat cultural i recreativa sense ànim de lucre fundada l’any 1985. Des de la seva creació, porta a terme un programa de dinamització sardanista i de lleure a Sitges. Les activitats que organitza són obertes a tots els vilatans i vilatanes, a la comarca i a tot el país, i s’emmarquen en el foment de la sardana, la cobla i, per extensió, la cultura popular catalana.

Les activitats més destacades que organitza són les audicions-ballades de sardanes, els concerts de cobla, l’Aplec de la Sardana, l’organització del concurs Trofeu Vila de Sitges de colles sardanistes i els cursets i tallers adreçats, bàsicament, a la joventut. Aquests darrers acompleixen un dels principals objectius de l'entitat: l’ensenyament de la dansa.

L’any 1985, els Amics de la Sardana de Sitges fundaren la colla sardanista Blanca Espurna, formada per un grup de joves que tenen com activitat de lleure la Sardana en la seva vessant més artística. Des dels seus inicis, el Grup de Colles Blanca Espurna participa en diverses competicions sardanistes.

També des de 1985, l’entitat organitza l’Aplec de la Sardana de Sitges, que des dels seus inicis ha treballat per portar cobles de referència a la vila. Des de 1998, l’Aplec, que es complementa amb amb altres ofertes lúdiques i culturals, s’emmarca dins el programa «Sitges, la festa».