LA PROCESSÓ CÍVICA

FESTA MAJOR DE SITGES

LA PROCESSÓ CÍVICA

Al voltant de les set de la tarda de la vigília de Sant Bartomeu i de Santa Tecla se celebra la Processó Cívica. Els elements del seguici festiu es concentren al domicili particular del president o la presidenta de la Comissió Municipal, on hi oneja, per Sant Bartomeu, la Bandera del sant.

La Processó desenvolupa la funció de passar a recollir la imatge de Sant Bartomeu o de Santa Tecla, que resta exposada al domicili del sitgetà o de la sitgetana que ha estat honorat amb el títol de Pendonista de la Festa. Des d’allà, la comitiva la trasllada a l’altar major de la Parròquia, des d’on presidirà els actes litúrgics de la diada.

El seguici va encapçalat pels balls populars, la imatgeria i els entremesos folklòrics, i el tanca el tabernacle del sant o de la santa acompanyat per la banda de música, la Bandera i les autoritats civils. Aquesta processó té un itinerari variant perquè depèn de la localització dels domicilis del president o presidenta de la Comissió i del Pendonista o la Pendonista de l’any. Però sempre acaba amb l’arribada de tota la comitiva al Baluard de la Parròquia. A partir de l’any 2004, aquesta processó cívica també se celebra la vigília de Santa Tecla, un fet que ja havia succeït a finals del segle XIX.

LA HISTÒRIA EN IMATGES

– FEU CLIC PER ACCEDIR-HI –

Foto de capçalera: ©Ajuntament de Sitges, Tots els drets reservats
Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquesta publicació sense l’autorització expressa del seu autor/a.