BAN DE FESTA MAJOR

FESTA MAJOR DE SITGES 2020

Vilatanes i vilatans,

Som a punt de viure, la Festa Major en honor a Sant Bartomeu. Ho fem aquest 2020, d’una forma inusual i excepcional. Encara que l’escenari és atípic, no hem de perdre l’oportunitat d’extrapolar els sentiments i les sensacions que ens captiven de forma col·lectiva, aquesta vegada, a un territori més íntim. Visquem la festa amb els nostres, evitant les aglomeracions i un ús inapropiat del patrimoni festiu. És un any per experimentar, per vestir més que mai de festa balcons i carrers, per tenir temps per compartir amb les persones estimades més properes, per organitzar un dinar de Festa Major amb temps i sense pressa. No es tracta només d’una qüestió sanitària, sinó també de respecte per a la nostra festa, que cal preservar d’actituds impròpies per la seva vàlua i declaració com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

Aquest any, la tradició s’atura en certs moments. Així i tot, hem de mantenir viu l’esperit de la Festa Major aquests dies, seguint les mesures sanitàries establertes, i amb el record present del camí que hem recorregut els darrers mesos, per no donar passes enrere i mantenir Sitges amb uns índex epidemiològics controlats.

Per aquest motiu, la Festa Major 2020 s’adapta als requeriments legals en l’àmbit de la cultura popular, segons el decret d’alcaldia 981/20, que estableix la suspensió de la sortida dels balls populars, entremesos músiques, imatgeria festiva i castell de focs durant la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla 2020, ja sigui organitzada o espontània. L’Ajuntament de Sitges actuarà amb la màxima rigorositat en assegurar el compliment en les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada pel COVID-19, aprovades per Decret llei de la Generalitat de Catalunya 30/2020, de 4 d’agost.

Més que mai, engalanem els balcons, fem que la festa es respiri als carrers i a les cases. Seguim els actes d’aquest any i recordem els de l’any passat a Maricel Televisió, Ràdio Maricel o a les xarxes socials. Mantinguem viva la Festa Major dins de cadascun de nosaltres. L’any vinent la tornarem a celebrar en col·lectivitat. Sitgetanes i sitgetans, celebrem i respectem el nostre patrimoni. Recordem als qui ja no hi són i que l’alegria s’imposi omplint els cinc sentits en honor als nostres avantpassats i a la nostra herència més estimada.

Gloriós Sant Bartomeu,
que de Sitges n’és patró,
Visca la Festa Major!

Aurora Carbonell i Abella,
Alcaldessa de Sitges